Part Forana 19/12/2018

Inca ampliarà el nou sistema de recollida de residus a principi d'any

Es preveu instal·lar 270 nous contenidors de matèria orgànica

Ara Balears
2 min
Presentació de la segona fase de reciclatge amb els nous contenidors que s'instal·laran.

IncaLa Delegació de Serveis de l’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa la segona fase del nou sistema de recollida de residus. Aquesta etapa començarà durant la primera quinzena del mes de gener amb una campanya de reunions informatives. Paco Verdejo, regidor de Serveis, i els responsables de les empreses concessionàries del servei, han presentat les novetats que abasten tota la zona del centre de la ciutat.

Per part dels responsables, arran de les bones xifres aconseguides al barri de Crist Rei, hi ha el convenciment que es pot arribar al 50% de reciclatge. "De nou és un repte posar en marxa el servei en una zona molt àmplia de la ciutat, però confiam que tenim les eines i la implicació dels veïns per arribar a complir els objectius", ha comentat Verdejo.

Els tècnics han fet una secció, des de la Gran Via de Colom fins a l’avinguda dels Reis Catòlics, i un segon districte, des de la zona dels Molins fins al barri de Sant Francesc. En aquest indret es fa una recollida porta per porta mixta. Aquest fet implica que totes les fraccions es recolliran segons un calendari setmanal, llevat de la matèria orgànica, per a la qual es disposarà d’un contenidor. A la resta del nucli urbà es farà la recollida en zones d’aportació i, a més, s’inclourà un contenidor per a matèria orgànica. La primera zona afecta uns 6.800 habitants i l’altra, uns 16.000.

El contenidor d’orgànica està dins una estructura que s’obrirà mitjançant una targeta personal magnètica. Aquest fet servirà, per una banda, per dur un control de l’ús del contenidor i perquè la gent que s’apunti al programa de reciclatge pugui obtenir un descompte al rebut del servei de recollida de fems.

Motivar els veïns

"La nostra idea és incentivar i motivar els veïns per aconseguir una implicació major; l’acceptació del programa suposarà que es facin unes inspeccions domiciliàries per garantir la correcta separació dels residus", ha explicat Verdejo. En total, s'instal·laran 270 contenidors de matèria orgànica a ambdues zones.

A la primera zona, la matèria orgànica es recollirà en contenidors intel·ligents situats en 87 ubicacions. A la segona zona, en canvi, es retiraran tots els contenidors existents de la via pública i es canviaran per 505 contenidors de les fraccions de paper, vidre, envasos i rebuig. A la resta d’Inca es posaran uns 180 contenidors intel·ligents de matèria orgànica.

Finalment, s’obrirà la deixalleria municipal de l’Escorxador i una àrea d’aportació de residus vigilada a la carretera de Sencelles, que, juntament amb l’actual deixalleria, permetran retirar tots els contenidors de la zona rústica, uns 60 aproximadament.

stats