Part Forana 01/03/2018

Inca acull una cimera insular sobre el canvi climàtic i la mobilitat sostenible

La trobada amb els representants municipals i el Consell de Mallorca tindrà lloc aquest dissabte a la fàbrica Ramis

M. Barceló
2 min
La mobilitat dins els nuclis urbans i intermunicipal serà l'eix de la cimera insular a Inca.

IncaQuatre entitats, Amics de la Terra, Vianants en Lluita, Glocalment i EnConciencia, organitzen aquest dissabte a la fàbrica Ramis d'Inca a les 10 h una cimera insular pel clima, que pretén analitzar i promoure la mobilitat sostenible. En aquest trobada hi participaran el conseller de Cooperació Local del Consell, Joan Font Massot, els delegats municipals de Mobilitat i Medi Ambient de tota l'illa i diversos representants d'associacions compromeses amb la lluita contra el canvi climàtic.

Els debats i treballs de grups d'aquesta trobada, que es duran a terme entre les 10 i les 14.30 h, cerquen compartir experiències i visions per crear un escenari més sostenible des de la perspectiva de la mobilitat a Mallorca, per a la qual es volen plantejar canvis i alternatives al model actual.

Alejandra Araya, portaveu de Vianants en Lluita, explica a ARA Balears que "l'objectiu és revertir la situació actual i que crear infraestructures per a una mobilitat més sostenible" reduint les emissions de CO2 a l'atmosfera. Araya destaca que en aquesta cimera hi participen associacions compromeses amb la lluita contra el canvi climàtic com ara Terraferida, Amics del Ferrocarril, Associació d'Usuaris del Tren...

Pacte de Batles i Batlesses

El Consell Insular, a través del Pacte de Batles i Batlesses, mantén obert un front de debat i acció política dirigida a promoure accions dins l'àmbit municipal, per tal de reduir la càrrega d'elements contaminants que degraden el medi ambient i originen un canvi climàtic amb conseqüències molt greus que posen en perill el futur de les noves generacions.

Els resultats de les darreres cimeres mundials sobre canvi climàtic, que han tingut lloc a Bonn i París, seran exposats per Christer Söderberg, impulsor de moltes iniciatives pera un canvi de mentalitat en la societat en temes de protecció del medi ambient i un dels tutors del moviment CineConCiencia.

stats