Saturació
Part Forana 03/05/2023

Un grup de sollerics denuncia que el municipi "ja només és per a rics i 'guiris'"

Han penjat una pancarta a la sortida del túnel i han animat els residents a votar "el partit que proposi mesures valentes i que no impliqui més ciment"

1 min
La imatge de la pancarta que circula per les xarxes socials.

Palma"Arruix, sollerics! Sóller és just per a guiris i per a rics". Aquesta és la frase de la pancarta que han penjat a la sortida del túnel de Sóller en direcció al poble per denunciar la massificació turística i posar damunt la taula els seus efectes en la població resident. Encara que ningú no se n'ha adjudicat públicament l'autoria, fonts properes als autors han assegurat que es tracta d'un grup de sollerics "que, com tothom, estan farts que uns pocs s'embutxaquin doblers a costa dels residents".

A més de la pancarta, també han difós un manifest en què expliquen quina és la situació al poble i quines conseqüències té per als residents. En concret, han recollit set notícies que "argumenten a la perfecció el que passa". L'envelliment de la població, l'encariment del preu de l'habitatge, la insuficiència dels recursos per a la població flotant, el turisme com a principal activitat econòmica i la pobresa dels residents són els temes que denuncien.

Anar a votar: la solució contra la gentrificació, segons els impulsors

En el manifest, animen els sollerics a votar un "partit que proposi les mesures més valentes i que no impliquin més ciment i/o ficar els sollerics dins micropisos per fer front a la gentrificació". A més, acusen els governants actuals de ser conscients de la situació "i no fer-hi res", alhora que reconeixen que aquest missatge segurament serà titllat de “radical” per alguns. No obstant això, asseguren que, "per desgràcia, el manifest no fa més que reproduir els titulars dels principals mitjans de comunicació locals, gens sospitosos de turismofòbics".

Pancarta reivindicativa
stats