Patrimoni
Part Forana 22/08/2023

Un grup de cineastes vol restaurar l'antic cinema Fantasio de Sóller, que fa 40 anys que està tancat

L'Ajuntament ha rebut una proposta que estudia acceptar, ja que el municipi "no té capacitat econòmica" per enllestir-hi una reforma

1 min
La façana de l'antic cinema Fantasio.

PalmaFa 42 anys que un dels cinc cinemes que va arribar a tenir Sóller, el Fantasio, va tancar les portes. Des de llavors, està tancat i parcialment en runes, ja que un dels aiguavessos de la teulada ha passat per ull. Durant aquests anys, els diferents consistoris han elaborat diversos projectes per reformar aquest edifici municipal, però finalment cap no s'ha arribat a enllestir.

Quatre dècades després des que es va projectar la darrera pel·lícula a les pantalles del Fantasio, l'Ajuntament actual (PP-SiS) ha rebut una proposta d'un grup de cineastes internacionals que volen reformar i gestionar l'espai, segons han informat mitjans i ha pogut confirmar l'ARA Balears. "Fa alguns mesos que varen contactar amb nosaltres i la setmana passada varen fer la primera visita a peu de cinema", ha explicat el regidor de Cultura, Juan Antonio Lorente.

Tot i que encara no s'ha elaborat cap projecte de reforma ni tampoc hi ha cap proposta concreta, els interessats, que són un "grup d'amics que es dediquen al món del cinema", s'han desplaçat fins al municipi per veure l'edifici. L'Ajuntament, però, assegura que només ho acceptarien "si la proposta beneficiàs el poble i se'n mantingués l'essència".

El darrer avantprojecte que es va elaborar per reformar el cinema tenia un pressupost de més d'1,5 milions d'euros. Ara bé, es tracta d'un projecte fet el 2013, per la qual cosa, amb l'increment dels preus del material de construcció i també de la mà d'obra, el cost "es dispararia", ha assegurat el regidor. Per això, assegura que tot i que a l'Ajuntament "li agradaria", no té capacitat econòmica per enllestir-lo.

stats