Part Forana 25/05/2022

El Govern destinarà 40 milions als ajuntaments per atendre persones grans dependents

La partida es repartirà en tres anys

ARA Balears
1 min
Fina Santiago durant la trobada a

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports invertirà 40 milions d'euros en tres anys als ajuntaments. L'objectiu és que els consistoris puguin atendre les persones grans en situació de dependència, segons informa el Govern en una nota.

En concret, són 619 places de centres d'estades diürnes i 314 de residències municipals, amb un cost de 31,2 milions d'euros. Per altra banda, també es financen amb 8,7 milions d'euros un total de 478.000 hores de servei d'ajuda a domicili per a persones en situació de dependència. Una de les novetats d'enguany és l'augment del 12,5% del finançament de l'hora que presta el servei d'ajuda a domicili, que passa de 17 euros a 19,3.

Per altra banda, a partir del 2023 els ajuntaments que ofereixin servei de transport als usuaris de centre de dia rebran finançament extra per part de la Conselleria d'Afers Socials. La partida serà de 12.000 euros anuals per centre. També està prevista una convocatòria de subvenció específica perquè els Consistoris puguin adquirir vehicles i destinar-los al transport de persones usuàries de centres d'estades diürnes.

stats