El GOB denuncia l'explotació il·legal de dos aparcaments al xibiu de Cala sa Nau, a Felanitx

L'entitat en demana la paralització i clausura perquè estan situats en espai natural protegit

Cala Sa Nau.
ARA Balears
09/06/2022
1 min

PalmaEl GOB ha denunciat aquest dijous l'explotació il·legal de dos aparcaments al xibiu de Cala sa Nau, al terme municipal de Felanitx. L'entitat ecologista ha sol·licitat la paralització i clausura d'aquests aparcaments, al servei del quiosc-bar, perquè estan situats en espai natural protegit.

Segons explica el GOB, en aquests moments s'està explotant de manera "manifestament il·legal" un aparcament de vehicles a la parcel·la núm. 300 del polígon 31, qualificada com a ANEI. A més, també afirmen que es fa un ús il·lícit d'un segon aparcament de vehicles, més petit, tot davallant a la cala, al servei dels cambrers i cuiners del quiosc.

Amb tot, l'entitat també ha denunciat que el quiosc incompleix el límit d'emetre renou a un nivell màxim de 50 dB de les 8 hores a les 21 hores i de 45 dB a partir de les 21 hores. "També s'incompleix el tractament de les aigües residuals i la contaminació lumínica, atès que a l'àrea on s'ubica hi viuen espècies d'ocells protegides", ha afegit el GOB.

Per tot això, el GOB demana la imposició de les sancions administratives pertinents, amb escrit a la Demarcació de Costes, l'Ajuntament de Felanitx i a la Direcció General de Biodiversitat i al Seprona.

stats