Part Forana 09/06/2022

El GOB denuncia l'explotació il·legal de dos aparcaments al xibiu de Cala sa Nau, a Felanitx

L'entitat en demana la paralització i clausura perquè estan situats en espai natural protegit

ARA Balears
1 min
Cala Sa Nau.

PalmaEl GOB ha denunciat aquest dijous l'explotació il·legal de dos aparcaments al xibiu de Cala sa Nau, al terme municipal de Felanitx. L'entitat ecologista ha sol·licitat la paralització i clausura d'aquests aparcaments, al servei del quiosc-bar, perquè estan situats en espai natural protegit.

Segons explica el GOB, en aquests moments s'està explotant de manera "manifestament il·legal" un aparcament de vehicles a la parcel·la núm. 300 del polígon 31, qualificada com a ANEI. A més, també afirmen que es fa un ús il·lícit d'un segon aparcament de vehicles, més petit, tot davallant a la cala, al servei dels cambrers i cuiners del quiosc.

Amb tot, l'entitat també ha denunciat que el quiosc incompleix el límit d'emetre renou a un nivell màxim de 50 dB de les 8 hores a les 21 hores i de 45 dB a partir de les 21 hores. "També s'incompleix el tractament de les aigües residuals i la contaminació lumínica, atès que a l'àrea on s'ubica hi viuen espècies d'ocells protegides", ha afegit el GOB.

Per tot això, el GOB demana la imposició de les sancions administratives pertinents, amb escrit a la Demarcació de Costes, l'Ajuntament de Felanitx i a la Direcció General de Biodiversitat i al Seprona.

stats