Part Forana 18/06/2021

El GOB denuncia l'explotació d'un bar amb piscina sense permís a Can Picafort

Demana a Costes que adopti mesures per "acabar" amb l'ocupació i explotació de les obres i instal·lacions il·legals

ARA Balears
1 min
La piscina del restaurant Mar y Paz.

Can PicafortEl GOB ha denunciat que fa tres setmanes que s'explota un bar –restaurant amb piscina a la costa de Can Picafort. La instal·lació està en domini públic i té l'autorització de Costes denegada. A més, l'entitat assegura que l'antic concessionari no és l'empresa que actualment figura com explotadora en els rebuts d'aquest bar, conegut com a Mar y Paz, segons informa l'agència Efe.

El grup ecologista critica que la Demarcació de Costes de les Illes toleri "aquesta situació" que qualifica d'il·legal, "de la mateixa manera que altres ocupacions i explotacions, sense prendre cap mesura efectiva per acabar amb el descontrol i la impunitat existent a la costa mallorquina des de fa molt de temps". Per això, ha demanat que adopti mesures per "acabar" amb l'ocupació i explotació de les obres i instal·lacions il·legals del bar-restaurant.

El GOB ha recordat també que l'Audiència Nacional ha anul·lat dues ordres del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient de 2014 i 2016 amb les quals concedien una pròrroga de 60 anys a la concessió d'ocupació de domini públic al periodista Pedro José Ramírez –conegut com a Pedro J. Ramírez. D'aquesta manera, s'extingeix la concessió administrativa prorrogada com a resposta a la demanda presentada pel mateix particular que va recórrer la concessió administrativa que li van atorgar el 2001 per establir un embarcador, una terrassa i una piscina en una zona de domini públic marítim terrestre.

L'entitat ecologista s'ha compromès a continuar fent feina perquè es compleixi la Llei de Costes "especialment en les pròrrogues de concessions extingides per la llei 2018", per a la restitució al seu estat natural de moltes obres existents en domini públic.

stats