Part Forana 30/12/2021

Armengol reapareix a Andratx després de la seva quarantena

La presidenta ha signat el finançament per a una residència de persones grans amb dependència al municipi

ARA Balears
2 min
Francina Armengol reapareix després de la quarantena

Francina Armengol ha reaparegut aquest dijous a Andratx després d'haver fet quarantena per haver donat positiu en covid-19. "Quines ganes tenia de tornar", ha dit la presidenta del Govern a través de les xarxes socials. El primer acte presencial d'Armengol ha estat la signatura del protocol entre la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, i el batle d'Andratx, Antoni Mir, que permetrà una inversió de 5,5 milions per fer una residència de persones grans amb dependència al municipi.

La nova residència d'Andratx tindrà 60 places i es construirà en un solar del carrer Son Lluís cedit pel Consistori andritxol. En concret, la construcció de la residència pública es farà amb fons propis de la Conselleria d’Afers Socials i Esports a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris de les Illes Balears. En un principi, estava previst que l’Ajuntament avançàs els doblers, però finalment es farà amb partides pròpies de la Conselleria. Una vegada la residència estigui acabada i autoritzada, la Conselleria finançarà les places concertades al nou equipament per atendre les persones en situació de dependència.

Després de l’acte, Armengol ha destacat la feina feta per l’Executiu autonòmic des de l’any 2015 per "complir la Llei de dependència, un pilar bàsic de l’estat del benestar", que en matèria de residència s’ha traduït en "460 places noves i 500 més en construcció". També ha valorat que els pressupostos de la Comunitat Autònoma per a l’any que ve preveuen un increment per a la Conselleria d’Afers Socials, que, a més, per primera vegada rebrà 64 milions d’euros provinents de fons europeus.

D’altra banda, la consellera Fina Santiago ha assenyalat que amb aquest tipus de projectes "aconseguim aproximar les residències als municipis, de manera que siguin sempre una garantia de places per a les seves necessitats, i a la vegada acostam els serveis als ciutadans". 

stats