Part Forana 07/01/2021

La nova flota d'autobusos TIB ja està en marxa

Es canviarà el sistema tarifari i s'incrementaran les freqüències

Catalina Riera
2 min
Presentació de la flota d'autobusos TIB a Alcúdia / Govern

AlcúdiaMallorca ha estrenat aquest dijous el nou sistema de transport per carretera del TIB. En total, hi ha 223 autobusos nous que no utilitzaran combustible dièsel, sinó energia alternativa, com per exemple el gas comprimit o l'electricitat. Amb aquesta nova flota hi haurà més freqüències i el sistema tarifari canviarà. La posada en marxa oficial ha tingut lloc aquest dijous a Alcúdia, Santa Ponça i Manacor, tot i que des de dia 1 de gener alguns autobusos ja circulaven per l'illa.

Els contractes de concessió de servei públic tindran una durada de deu anys, ampliables a cinc més, amb un pressupost màxim per a tot el període de 479.237.657 milions d'euros. "Es tracta d'una licitació de 479 milions d'euros, la major que ha fet el Govern de tota la història", ha dit la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, durant l'acte de la presentació que s'ha fet al polígon de Ca na Lloreta (Alcúdia)." Avui és un dia molt important, perquè amb aquest servei s'augmentaran un 50% les freqüències del transport públic", ha afegit la batlessa d'Alcúdia, Bàrbara Rabassa.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, també ha participat en aquesta presentació. Durant la seva intervenció ha destacat que aquest nou sistema "aposta per l'optimització, l'eficiència energètica i la reducció d'emissions i incorporam un nou sistema tarifari. Anar de Palma fins a Cala Ratjada ens costarà uns cinc euros i com més viatgem en transport públic més es reduirà el preu", ha explicat.

L'entrada en funcionament de les noves concessions del TIB no només suposa la renovació total de la flota, sinó que també s'augmenten freqüències i connexions, i hi ha més comoditats per als usuaris. A més, aquesta nova flota disposarà també de les darreres tecnologies per donar més seguretat als usuaris i conductors. Per exemple, disposarà de càmeres de 360 graus per controlar els punts morts, i tots els busos tenen wifi i ports USB. Fins i tot, alguns inclouen espais per deixar-hi les bicicletes.

stats