Part Forana 10/05/2022

La primera festa popular no queda lliure d'agressions masclistes

Un home és detingut per assetjar una dona durant el Firó. Per altra banda, el Comitè d'Informatius d'IB3 denuncia agressió a les periodistes

1 min
El Firó de Sóller.

El Firó de Sóller, la primera macrofesta popular després de les restriccions, no ha quedat absent d'agressions masclistes. Per una banda, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Sóller van detenir durant l'horabaixa un home com a presumpte autor d'un delicte de violència masclista i un altre d'agressió a agent de l'autoritat per haver assetjat una dona i agredit un agent, segons ha informat Europa Press en una nota de premsa. Per altra banda, el Comitè d'Informatius d'IB3 ha denunciat assetjament a les periodistes que cobrien la jornada. L'ens públic ha condemnat els fets a través de twitter.

Segons han informat des de la Guàrdia Civil, els fets van ocórrer aquest dilluns horabaixa, quan un vigilant de seguretat va veure que un home agafava per les espatlles una dona i la sacsejava. Quan els policies locals van arribar fins al lloc dels fets, i mentre s'esperava la presència a la zona de la Guàrdia Civil, l'home va agredir un dels agents.

El Comitè d'Informatius denuncia assetjament a les periodistes

Per altra banda, el Comitè d'Informatius d'IB3 ha condemnat a través de Twitter "els abusos masclistes que han sofert en les darreres hores algunes treballadores d'informatius i de programes en el Firó de Sóller". La Guàrdia Civil ha aclarit a Europa Press que no té constància de cap denúncia respecte d'aquest tema.

Malgrat això, els representants dels treballadors han considerat en el seu missatge que l'ens públic "hauria de garantir que les seves treballadores puguin desenvolupar la seva feina sense por".

Per part seva, la presidenta Francina Armengol ha mostrat a través d'una piulada el seu suport a les periodistes.

stats