Part Forana 05/08/2019

Felanitx crea una patrulla verda per detectar abocaments incontrolats

Es preveu revisar l'ordenança i apujar les sancions als infractors

Ara Balears
1 min
Miquel Mestre (esquerra), els dos agents rurals, el cap de Policia i el batle (dreta).

FelanitxL'Ajuntament de Felanitx posa en funcionament, a partir d'aquest dilluns, un servei de patrulla verda. L'objectiu és controlar que no hi hagi abocaments il·legals a les zones rurals. Està format per dos agents rurals que s'encarregaran d'investigar i denunciar els abocaments irregulars a foravila.

La vigilància es durà a terme tant en àrees d'aportació, on hi hagi contenidors de rebuig o reciclatge, com a foravila, perquè a vegades es converteixen en punts de deixalleria il·legal.

El servei tindrà diferents torns de vigilància de dia i nit. L'objectiu de l'Ajuntament és detectar i denunciar els infractors. El regidor de Medi Ambient, Miquel Lluís Mestre, considera que "el municipi de Felanitx no pot assumir la despesa econòmica i el cost mediambiental que suposen els abocaments. Per aquest motiu, es preveu revisar l'ordenança de residus i neteja per si s'han d'apujar les sancions econòmiques als infractors".

La feina dels agents, en un primer moment, consistirà a fer visites a les cases de foravila per donar-se a conèixer i crear un vincle amb els pagesos i veïns del camp. Es pretén, així, crear sinergies i amb l'ajuda dels ciutadans vigilar més zones.

L'Ajuntament de Felanitx demana col·laboració ciutadana. Qualsevol incidència o acte incívic pot ser comunicada al telèfon 650 89 56 68. L'Ajuntament de farà campanya als habitatges vacacionals. S'entregaran fulletons i s'explicarà la manera correcta de treure els fems.

stats