Mobilitat
Part Forana 06/10/2022

Felanitx convertirà una zona en desús en un nou aparcament per descongestionar el municipi

L'ajuntament de la localitat ha presentat aquest projecte d'adequació i condicionament d'espai lliure, el qual se situa entre els carrers de Dameto, Núñez i Rocabertí i el passeig de Joan Estelrich

ARA Balears
1 min
L'Ajuntament de Felanitx crearà un nou espai públic que inclourà futures noves places d'aparcament.

PalmaL'Ajuntament de Felanitx ha presentat aquest dijous el nou projecte d'adequació i condicionament d'espai lliure al municipi, que se situa entre els carrers de Dameto, Núñez i Rocabertí i el recentment reformat passeig de Joan Estelrich. Els terrenys que són municipals tenen una superfície aproximada de 1.750 m² i, segons ha apuntat el consistori en una nota de premsa, es pretén reorganitzar i comunicar més amb harmonia la zona on hi ha dues escoles. Per tant, l'actuació prevista és alinear els tres espais on actualment hi ha el parc caní, un terreny asfaltat i una zona de terra en desús.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha explicat: "Aquest espai és molt proper al centre de Felanitx, en dos minuts pots ser al mercat o a qualsevol comerç o establiment situat a la zona de vianants del poble, per això creim que és una aposta que garanteix nous punts per estacionar i que embelleix una zona degradada". L'objectiu és adequar aquest nou espai públic i unificar-lo connectant diferents carrers. D'aquesta manera, s'habilitaran aproximadament una quarantena de places d'aparcament que seran gratuïtes i que ajudaran a descongestionar i pacificar la circulació dins Felanitx.

Amb tot, aquest projecte té un cost de 50.000 euros. Les obres s'iniciaran a principi del 2023, amb un període d’execució de dos mesos. Cal recordar que en els darrers anys s'han habilitat tres zones diferents per estacionar: una al carrer de s'Aigo, una a l'entrada de Felanitx per Campos –que actualment s'està redactant un projecte per adequar-ho tot i que ja es fa servir d'aparcament– i aquesta darrera contígua al passeig de Joan Estelrich i el quarter de la Guàrdia Civil.

stats