Felanitx
Part Forana 13/10/2023

Felanitx comença els tràmits per comprar l’emblemàtic casal de La Bella Vista

Construït el 1851, fins ara era propietat de la monges de la Caritat, que l’ha venut per 150.000 euros

Sebastià Vanrell
2 min
Casal Bella Vista

PalmaL'Ajuntament de Felanitx ha iniciat el procés per a la compra directa de l'emblemàtic casal de La Bella Vista i els terrenys annexos, d’una superfície total de 2.900 metres quadrats, construït a mitjan segle XIX i situat al puig del Call, al costat de l'oratori del Calvari, fet que li dona unes vistes privilegiades de tot el poble.

Tot i que la Sala ja havia anunciat la intenció de comprar l’immoble, no ha pogut ser fins ara que s'han pogut activar els tràmits. La Bella Vista, propietat de les monges Germanes de la Caritat, no tenia les referències cadastrals al dia. És per això que fins que no s'ha resolt aquest tràmit burocràtic, no s’ha pogut reactivar el procés d’adquisició.

Va ser durant el mes de febrer d’enguany que les monges de la Caritat de Sant Vicenç de Paül presentaren al consistori felanitxer una proposta de venda per un preu de 150.000 euros. Després de diverses reunions entre les parts (la Federació d'Associacions de Veïns, els Amics del Calvari i els portaveus dels grups polítics municipals), l'Ajuntament acordà la intenció de comprar el casal.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, explica que "hem hagut d'esperar a tenir la delimitació cadastral de la finca per poder iniciar el procés per comprar un edifici emblemàtic pel poble felanitxer". "Després de l'oferiment que van fer les Germanes de la Caritat, l'Ajuntament no podia quedar de braços plegats i deixar escapar aquest edifici simbòlic", explica Soler. "Ara que ja coneixem l'extensió del terreny i en tenim el seu certificat per part del cadastre és quan hem pogut posar en marxa la compra”, conclou la batlessa del Partit Popular.

Després de la compra serà el moment de decidir el futur de La Bella Vista i parlar amb les administracions supramunicipals, el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, per dur a terme la recuperació i el manteniment de tot l’espai, amb vista a saber què s’hi vol fer i determinar-ne un ús concret.

La casa i els terrenys

L'edifici té una superfície de 700 metres quadrats i els terrenys annexos han resultat ser d'uns 2.900 metres. Es tracta d'una edificació construïda per mossèn Miquel Planas l'any 1851. L'oratori adjunt està dedicat al Sant Crist i és propietat de l'Església. Al camí que s'hi construí hi ha les diferents estacions del Calvari.

stats