Part Forana 13/07/2020

Extreuen tres tones de residus del fons del port de Cala Figuera

A la jornada d'enguany, s'han tret embarcacions enfonsades a la zona del port

Ara Balears
1 min
S'han tret molts pneumàtics del fons del port de Cala Figuera.

SantanyíEn el marc de les festes de la Mare de Déu del Carme, l’agrupació de Protecció Civil de Santanyí ha organitzat una neteja del fons marí del port de Cala Figuera. Com cada any, s'ha comptat amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Santanyí. Bussejadors de l’associació Protermar, l’Empresa Municipal de Serveis de Santanyí, Protecció Civil de Calvià, Can Amengual i Ports de les Illes Balears han retirat unes tres tones de residus de tota classe de les aigües del nucli costaner.

Entre el material retirat, destaquen tres embarcacions enfonsades que hi havia a la zona del port. S’han necessitat una grua i tres camions per poder endur-se’n tot el que s’ha tret de la mar. També hi havia molts de pneumàtics, plàstics i materials diversos, arrossegats pels corrents i acumulats al llarg del temps.

La batlessa pedània de Cala Figuera, Maria Victòria Klein, s’ha mostrat molt satisfeta per l’èxit de l’acció organitzada per Protecció Civil. "És una gran oportunitat per conscienciar la gent de la importància de mantenir net aquest paradís que és Cala Figuera", ha explicat Klein.

Representants municipals i bussejadors que han participat a la jornada de neteja.

Enguany s’han retirat fins a tres barques enfonsades pels temporals dels darrers anys, a més de pneumàtics, vidres, plàstics i altres objectes. Des de l'Ajuntament s'ha agraït a tots els bussos i col·laboradors la feina feta "per tal d'aconseguir tenir el port de Cala Figuera en les millors condicions possibles".

stats