Senderisme
Part Forana 01/09/2022

Estel de Llevant i el Consell de Mallorca netegen 214 quilòmetres de camins

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient i l'associació pro salut mental han recollit residus i fet treballs forestals a diferents itineraris de l'illa

ARA Balears
1 min
Treballadors netegen camins de Mallorca.

PalmaEl Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, amb la col·laboració de l'associació pro salut mental Estel de Llevant, ha netejat camins i ha fet treballs forestals en un recorregut de 214,38 quilòmetres i 5.730 m² d'aparcaments. Concretament, han recorregut set etapes i nou variants de la Ruta de Pedra en Sec (GR-221), l'itinerari familiar de la finca de Son Fortuny i quatre etapes i una variant de la ruta Artà-Lluc (GR-222). Segons la institució balear, les escombraries i els residus recollits s'han reciclat.

D'altra banda, els treballadors dels equips dels centres especials de treball s'han encarregat de netejar i condicionar boscos, finques i camins públics del Consell. La vicepresidenta del Consell i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha assenyalat la importància de "prendre consciència de l'impacte que tenen les males pràctiques". "És clau entendre que, quan anam d'excursió i generam residus, els fems no tornen tots sols a casa", ha destacat.

Per part seva, Inmaculada Férriz, la directora insular de Medi Ambient, ha dit que "aquestes actuacions són una continuació de les tasques que es fan dia a dia a la serra de Tramuntana per garantir el manteniment de les rutes senderistes i, al mateix temps, augmentar la seguretat de la gent que va d'excursió". A més, el Consell de Mallorca ha recordat una sèrie de bones pràctiques per a senderistes, com ara transitar només pels camins senyalitzats, respectar la tranquil·litat de la naturalesa, encendre foc només a les zones autoritzades, recollir les escombraries i portar els animals subjectats.

stats