Part Forana 13/11/2014

Un Dijous Bo rodó posa punt a les fires d'Inca

El bon temps i la gran afluència de gent marquen la diada comercial

Margalida Bonnín
2 min

IncaEl cronista oficial d'Inca no recordava avui cap edició en què les tres fires prèvies al Dijous Bo i la gran fira haguessin gaudit de bon temps, com sí que ha passat enguany. Sota el sol tardorenc i amb una gran afluència de gent, el mercat del Dijous Bo ha alegrat avui el matí a la capital del Raiguer.

Aparcaments a tota l'avinguda d'Alcúdia i una major freqüència de trens han donat els instruments als visitants de tot Mallorca perquè poguessin acudir a la que s'anomena la Fira de Fires. Un 60% del municipi estava tancat per encabir-hi les 500 paradetes de venda de comerciants i artesans, 200 de les quals formen el Mercat Pagès, on s'ubiquen els productes i oficis més tradicionals. La perifèria firaire, com de costum, ha estat dedicada a la maquinària i als cotxes. El convent és l'espai per a les delicatessen fetes amb pernil, i la plaça del Bestiar, el lloc on s'instal·len els animals i on totes les famílies amb fills tenen una parada obligada.

Precisament allà és on han acabat la volteta les autoritats, entre les quals hi era el president del Govern, José Ramon Bauzá. L'any passat va excusar la seva presència perquè era de viatge a Califòrnia amb motiu del tricentenari de Juníper Serra.

El recorregut ha estat plàcid per als polítics. Els bombers, que fa dos anys escridassaren el president, s'hi han fet fotos. També hi eren els consellers d'Agricultura, Biel Company, i de Presidència, Antonio Gómez; la presidenta del Parlament i candidata del PP a Palma, Margalida Durán; la candidata popular de sa Pobla, Margalida Serra; i un bon nombre de batles, també d'altres partits, com Francesc Miralles, d'Algaida i proper candidat socialista al Consell de Mallorca. L'oposició ha assistit a l'acte d'obertura oficial, on també hi era l'expresident del Govern i exmembre del PP, Cristòfol Soler, que és inquer.

Una quadribarrada invertida per al president

Abans de partir a fer el recorregut per la fira, el regidor inquer David Davis ha posat la polsereta oficial del Dijous Bo al canell del president. Tot i que en un principi havia de dur la senyera quadribarrada (de l'escut d'Inca), finalment i per "error" la quadribarrada del Dijous Bo ha resultat invertida i polèmica: quatre bandes grogues i cinc de vermelles.

Dimecres Bo tranquil

Segons ha informat l'Ajuntament, la revetla de la vigília del Dijous Bo va succeir sense cap incident remarcable, a part del renou, la bulla i la brutor habituals. L'hora de tancament dels bars era a les 5.00 i els firaires varen poder començar a instal·lar-se a partir de les 6.30 h.

El Dijous Bo encara continuarà tot el dia fins ben entrat el vespre. Pel que fa a les xifres, els comerciants consultats han destacat que era l'habitual de les edicions en què ha fet bon temps com avui. L'Ajuntament havia previst una assistència de 250.000 persones, una xifra molt alta, si es té en compte que Mallorca té uns 880.000 habitants.

stats