Memòrica democràtica
Part Forana 08/04/2024

Demanen a l'Ajuntament d'Alcúdia canviar la inscripció "ambigua" que recorda les víctimes del franquisme

La proposta es votarà el pròxim dijous 12 d'abril

ARA Balears
1 min
Moviment Alcudienc i Memòria de Mallorca demanaran a l'Ajuntament d'Alcúdia un canvi en la inscripció de la placa

PalmaMoviment Alcudienc i Memòria de Mallorca han impulsat una iniciativa per modificar la inscripció de la placa del monument en homenatge a les víctimes de la Guerra Civil espanyola, situada davant el cementeri d’Alcúdia. La proposta es votarà durant el ple del proper dijous 11 d'abril del 2024 i a hores d'ara té el suport d'Unides-Podem Alcúdia, MÉS per Alcúdia i PSIB-PSOE Alcúdia.

Segons ha explicat aquest dilluns Moviment Alcudienc en una nota de premsa, el motiu de la modificació és el significat "ambigu" de la inscripció, que, segons apunten, "fa una equiparació respecte de les víctimes que no s'ajusta a la realitat dels fets", ja que s'entén "com si hagués estat una guerra entre dos bàndols d’ideologies oposades i no hi hagués hagut opressors i oprimits".

Concretament, la placa diu: “En memòria dels qui perderen les il·lusions, la llibertat o la vida durant la Guerra Civil espanyola. 1936-1939” i els impulsors de la iniciativa demanen que es canviï per: “El poble d'Alcúdia en memòria de totes les persones que defensaren la república, les llibertats democràtiques, la justícia i la nostra cultura". Finalment, han assenyalat que, en el context actual, "l'extrema dreta ha irromput amb força", per aquest motiu apel·len a "no perdre de vista l'esperit de la Llei de memòria i reconeixement democràtic de les Illes Balears".

stats