Sequera
Part Forana 11/08/2022

Deià prohibeix regar jardins i omplir piscines per la sequera

Tampoc es podran fer nets cotxes o terrasses amb l'aigua potable de la xarxa municipal

1 min
L'Ajuntament de Deià.

PalmaL'Ajuntament de Deià ha publicat aquest dimecres les primeres restriccions per falta d'aigua potable al municipi. En un comunicat, el consistori explica que, per garantir el subministrament, es prohibirà l'ús l'aigua potable de la xarxa municipal per omplir piscines, fer nets cotxes o terrasses i regar jardins.

Cada any Deià pateix aquests tipus de situacions a l'estiu, ja que la capacitació d'aigua a la font del Molí i al pou del Verger "ha anat disminuint de manera preocupant". A més, això se suma que s'ha incrementat el consum en aquesta època de l'any d'ençà que ha començat la recuperació econòmica després de la pandèmia.

Per aquests motius, l'Ajuntament explica que des de fa gairebé un mes han hagut de dur camions d'aigua. "El subministrament d'aigua per al consum humà i per a la higiene estarà garantit en tot moment, malgrat que hi poden haver talls puntuals per les regulacions de pressió", han advertit.

Alguns consells

A més d'aquestes restriccions, l'Ajuntament ha demanat que a les cases s'intenti estalviar aigua i ha donat alguns consells.

Mesures
  • 1. Rentar la fruita i la verdura en un bol i utilitzar l'aigua sobrant per regar
  • 2. Utilitzar el rentavaixelles i la rentadora a plena càrrega
  • 3. No descongelar aliments amb aigua
  • 4. No fer banys, sinó dutxes i recollir l'aigua freda que surt abans que arribi la calenta
  • 5. Estirar la cadena de l'inodor només quan sigui necessari
stats