Part Forana 02/08/2017

Les feministes de Manacor demanen un pressupost "exclusiu" per a la prevenció i erradicació de les violències masclistes

Des de l'Assemblea Antipatriarcal i Dones de Llevant exigeixen per carta el que no varen poder dir en el ple de juliol en què es va presentar la moció

Ara Balears
2 min
Antonio García (primer per l'esquerra) és el regidor de s'Illot, qüestionat durant el darrer ple de l'any a Manacor.

PalmaEls dos col·lectius feministes de Manacor, l'Assemblea Antipatriarcal i Dones de Llevant, han denunciat aquest dimecres a través d'un comunicat la "manca de comunicació amb la ciutadania i el foment de participació ciutadana" de l'Ajuntament de Manacor. Amb el text, també han volgut expressar el seu posicionament davant la resposta de l'equip de govern a la moció presentada per l'oposició el juliol, en què es reclamava destinar un 0,25% dels ingressos anuals a la prevenció i erradicació de les violències masclistes.

Així, en no tenir dret a rèplica perquè era una intervenció ciutadana, els col·lectius apunten al text en què la regidora de Polítiques Socials, Comerç i Indústria, Maria Bel Bauzá, va fer una "interpretació extensiva i errònia" del pressupost, ja que va incloure com a mesures específiques el sou del personal de Serveis Socials i la gestió de la Policia Local i el Departament de Cultura. El que elles reclamaven, han assenyalat, és un 0,25% dels ingressos destinats "exclusivament" a la prevenció i que no es mesclassin amb el que suposa el Pla d'igualtat.

"El que veníem a reclamar és que l'Ajuntament de Manacor, igual que totes les institucions de l'estat espanyol, destini un percentatge fix per combatre la violència de gènere", han explicat en el text. Pels dos col·lectius, "parlar de partides pressupostàries tan àmplies" com ho va fer Bauzá és fer un "ús malintencionat del concepte de transversalitat" i una "manipulació de dades". Han destacat, així mateix, que "no és una batalla" contra la regidora, sinó contra les violències masclistes.

D'altra banda, han lamentat la "inoperància i desinformació de l'oposició", que no va aprofitar el torn de rèplica per contraposar les dades que varen presentar des de l'equip de govern de l'Ajuntament. Dones de Llevant i l'Assemblea Antipatriarcal de Manacor han demanat a més el compromís polític de totes les forces al Consistori, perquè és necessària la voluntat dels representants per fer front a les violències masclistes. Han recordat també, i en contra del que va dir la regidora Bauzá, que la violència contra les dones "és el tema principal amb el qual fer política", pel moviment feminista.

stats