Fins al 15 de novembre
Part Forana 16/05/2024

Capdepera presenta el Servei de Salvament i Socorrisme per a la temporada 2024

L'actual dotació de tres motos aquàtiques es veurà reforçada amb una embarcació semirígida per a la vigilància itinerant

ARA Balears
2 min
L'equip humà enguany el formen 24 professionals qualificats, d'ambdós sexes amb un responsable del servei.

PalmaLa temporada de salvament i socorrisme al municipi de Capdepera es va iniciar l'1 d'abril i, enguany, per primera vegada, s'estendrà fins al 15 de novembre per tal de fer front a la gran afluència de visitants que es preveu que continuï fins a finals d'any. A part de les platges que actualment disposen de recursos propis; Cala Mesquida, Cala Agulla, Cala Gat, Son Moll, Font de Sa Cala i Canyamel, enguany, per tal de cobrir amb més garanties tota l'extensió de la costa gabellina, l'actual dotació de tres motos aquàtiques es veurà reforçada amb una embarcació semirígida per a la vigilància itinerant a les platges sense socorristes.

L'equip humà enguany el formen 24 professionals qualificats, d'ambdós sexes, amb un responsable del servei, que té tasques d'organització i supervisió, i que vetllaran per la seguretat dels banyistes, als quals assistiran en cas d'accident o emergència. Per tal de garantir un servei públic de qualitat i professional, l'Ajuntament de Capdepera ha tret a licitació un projecte pel servei, amb un notable increment pressupostari, que inclou una sèrie de novetats destinades a millorar les condicions dels socorristes i l'atenció als usuaris de les platges que l'adjudicatària del concurs de licitació, Emergencies Setmil SLU, executarà durant un període de quatre anys. Entre les novetats en recursos materials, s'ha de destacar la dotació d'un nou model de torre de vigilància amb la disponibilitat d'un local destinat a oficina i formació pel servei.

El regidor de Medi Ambient, Manuel Filgueiras, ha volgut destacar totes les millores i l'allargament del servei per poder aprofitar les bones temperatures. "Hem de continuar fent feina per millorar l'oferta de serveis que ofereix el nostre municipi, i sobretot donar seguretat a les platges per als nostres ciutadans i visitants, amb un servei de salvament i socorrisme de qualitat", ha dit.

stats