Porreres
Part Forana 02/02/2024

Canvi circulatori a Porreres amb queixes veïnals al carrer de sa Galla, on es lleven aparcaments

Aquest canvi prohibeix l’aparcament de vehicles en aquest carrer, des de la cruïlla del carrer del Garrover fins al carrer Major

Josep Maria Sastre
2 min
Aquest canvi prohibeix l’aparcament de vehicles en aquest carrer des de la cruïlla del carrer Garrover fins al carrer Major

PalmaL’Ajuntament de Porreres ha posat en marxa una reforma de la circulació en el municipi a set zones del nucli urbà que ha aixecat queixes veïnals en un tram del carrer de sa Galla que s’ha vist afectat per aquesta reforma. Aquest canvi prohibeix l’aparcament de vehicles en aquest carrer, des de la cruïlla del carrer del Garrover fins al carrer Major. Aquest fet ha provocat queixes als residents pel fet que no podran aparcar vehicles a prop de casa seva i consideren que no hi ha alternatives més enllà d’anar a cercar un estacionament en una altra zona del poble.

Així mateix, els veïnats també han advertit sobre la perillositat que suposarà prohibir l’aparcament per les altes velocitats que agafaran alguns conductors, tenint en compte que ja és una problemàtica en el darrer tram des del carrer d'en Feliu fins al Major. Amb tot, les queixes també apunten al fet que la reforma afecti només un tram del carrer de sa Galla quan, si hi ha una problemàtica a tot el vial, s’hauria d’haver aplicat la mateixa solució a tothom.

L’Ajuntament de Porreres argumenta que la prohibició d’aparcar en aquest tram de carrer és que s’ha de garantir el pas de vehicles d’emergències com ara ambulàncies i camions de bombers. La batlessa de Porreres, Xisca Mora, explica que en aquest tram de carrer “no passen ni les furgonetes que compleixen el tonatge permès. No s’ha fet a tot el carrer perquè a la resta hi ha voravia als dos costats. Tenim informes que recomanen aquest canvi”. Pel que fa als excessos de velocitat, es planteja instal·lar alguna banda enterra i també fer controls amb el radar en dies aleatoris. En un escrit remès als residents, l’Ajuntament apunta que “sí que es podrà estacionar per carregar i descarregar, siguin persones o mercaderies. I per tal de facilitar l’accés amb persones amb mobilitat reduïda es posarà una reserva d’estacionament per discapacitats al carrer d’en Feliu”.

La resta de modificacions són:

  • El carrer Major, de la cantonada de la Ronda Estació fins a la cantonada del carrer de Cristòfol Colon passarà a ser d’un sol sentit.
  • Al carrer de prevere Agustí Font, accedint des del carrer del Pont, quedarà prohibit entrar fins a la plaça dels Toros, només hi haurà accés directe per a veïnats (ACIRE).
  • El carrer d’en Cerdà des de la ronda d’Alcassor fins al carrer d’en Dusai passa a ser d’un sol sentit, igualment que el carrer deJaume Balmes.
  • El carrer d’en Mora passa a ser d’un sol sentit en direcció al carrer del rei Jaume I.
  • A la rotonda dels Donants de Sang, en direcció al carrer d'en Dusai, hi quedarà prohibida l’entrada, excepte camions.
  • El carrer de Binerbo passarà a ser d’un sol sentit en direcció al carrer del rei Jaume I.

En un escrit remès als veïnats de les zones afectades, l’Ajuntament de Porreres apunta que “aquesta mesura tindrà un seguiment per part de la Policia Local per valorar-ne l'efectivitat. A la vegada, si detectau algun problema ocasionat per aquest canvi us demanam que ho comuniqueu com més aviat millor” a la regidora de Mobilitat, que és la mateixa batlessa.

stats