Part Forana 22/01/2020

Campos es mobilitzarà si Educació no recupera el projecte d'una nova escola

El Joan Veny i Clar té vuit mòduls enmig del pati i la cuina es fa servir d'aula

Ara Balears
1 min
Membres de la comunitat educativa de Campos amb la batlessa, Xesca Porquer (a la dreta).

CamposEl retard a iniciar-se la construcció d'una escola nova a Campos fa créixer la intranquil·litat entre la comunitat educativa del CEIP Joan Veny i Clar i del CEIP Nou de Campos. L'Ajuntament, l'AMIPA i el claustre del CEIP Joan Veny i Clar no descarten mobilitzacions per desencallar el projecte. "L'únic que volem és el millor per als infants del nostre poble. Tenim la sensació que si no ens movem no tindrem escola nova durant molts d’anys", expliquen.

El Joan Veny i Clar té més de 75 anys. Actualment hi ha matriculats 745 alumnes i presenta greus deficiències estructurals. S’ha hagut de tancar el gimnàs i hi ha una clara manca d’espai que ha obligat a renunciar a la biblioteca, i la cuina s'empra com a aula. Ja són vuit les classes modulars col·locades enmig del pati central.

La previsió inicial era que el nou centre educatiu estigués enllestit per al curs 2019/2020, però encara no té calendari. Des de l'Ajuntament de Campos, la batlessa, Xisca Porquer, recorda que el mes d’octubre, es reuní amb el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, i el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, per reivindicar, una vegada més, l’acceleració dels tràmits. Des de fa anys, la previsió és construir el nou centre vora la residència, a uns terrenys públics.

A principi de desembre, l’Ajuntament sol·licità per escrit a la Conselleria d’Educació una nova reunió, encara pendent de ser convocada.

stats