Part Forana 06/04/2022

Calvià espera una ocupació de més del 60% per Setmana Santa

Les reserves de darrera hora podrien incrementar-la fins a un 80%

ARA Balears
1 min
Un hotel a Magaluf.

PalmaCalvià espera tenir una ocupació superior al 65% durant la Setmana Santa, amb repuntades d'allotjament de fins al 80% en alguns nuclis del municipi. Segons la Fundació Calvià, les xifres podrien incrementar gràcies a les reserves de darrera hora, sobretot a Magaluf, Palmanova, Peguera o Santa Ponça. L'oferta turística a Calvià és de prop de 60.000 places, apunta l'entitat en una nota.

"Després de dos anys difícils, les persones han acumulat les ganes de sortir de la rutina i gaudir de l'oci i el temps lliure. A més, el fet que la Setmana Santa sigui a l'abril és molt positiu", apunta el director de Turisme de Calvià, Xavier Pascuet. En aquest sentit, assegura que, per ara, les reserves ja són un 50% millors que l'any passat. Si es comparen les dades amb el 2021, les reserves són un 40% més elevades, afirma.

Cal recordar que el turisme de les Illes es va veure tocat a causa de la pandèmia i les restriccions sanitàries. Durant el 2021, els hotels de les Balears varen arribar a una ocupació mitjana d'un 56,8% de les places, enfront del 35,7% del 2020, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Així, els establiments de les Illes són els que varen obtenir millors dades d'ocupació el 2021, seguits dels de les Canàries i Cantàbria. Pel que fa a la mitjana estatal, l'ocupació va ser d'un 43,3%.

stats