Bunyola
Part Forana 24/01/2024

Bunyola contracta seguretat privada per evitar abocaments il·legals a les Veles

L'empresa MAC Insular es farà càrrec de la neteja del polígon

ARA Balears
1 min
La regidora, Victoria Muñoz i el responsable de la seguretat privada a ses Veles

PalmaL'Ajuntament de Bunyola ha contractat un servei de seguretat privada al polígon de les Veles per evitar els abocaments il·legals. Així, el Consistori ha explicat aquest dimecres que la mesura està en funcionament des d'aquest passat dilluns amb l'objectiu de "limitar l'entrada al polígon i posar fi a la situació d'abandonament que pateix des de fa uns anys".

La regidora d'Infraestructures, Victoria Muñoz, ha avançat que durant la primera setmana serà l'Ajuntament qui es faci càrrec del pagament del dispositiu i, posteriorment, seran els empresaris assumiran la despesa de seguretat privada mitjançant un acord amb l'entitat de conservació del polígon, "al més aviat possible". Així mateix, la regidora ha recordat que la setmana passada el Consistori i el Consell de Mallorca van acordar que MAC Insular es fes càrrec de la neteja del polígon, de manera que es deixà al govern municipal la gestió de residus.

Davant la possibilitat que la Policia Local es responsabilitzi d'aquest càrrec, Muñoz ha afegit que per a això s'hauria de "destinar pràcticament tota la plantilla al polígon" i, per tant, ha explicat que "no ha quedat més remei" que optar per la seguretat privada. Així i tot, ha assegurat que s'ha incrementat la presència policial a les Veles amb batudes diàries. A més, ha afegit que la brigada municipal "fa setmanes" que treballa en el manteniment, la neteja i la jardineria del polígon. A la mesura s'hi afegeix la instal·lació de rètols informatius sobre les sancions que poden arribar fins als 300.000 euros i es farà una campanya informativa a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials municipals.

stats