Part Forana 04/01/2015

Biniancolla, un informe polític per donar l’interès general

Ll. A. C.
2 min
Des del PSM-MÉS demanen que s’anul·li la declaració d’interès general al projecte.

CiutadellaEl PSM-MÉS per Menorca ha presentat un recurs d’alçada contra la declaració d’interès general que permet les obres del parc aquàtic de Biniancolla. Entre els motius que esgrimeixen des del partit menorquinista, hi figura la discrecionalitat amb la qual s’ha atorgat la distinció. D’entrada, la consellera Maite Salord apunta que “l’activitat per a la qual s’ha concedit interès general en cap cas reuneix els requisitis per obtenir aquesta distinció, i l’únic interès acreditat és el privat de la mercantil propietària del sòl rústic i explotadora de l’hotel”.

Salord fa especial èmfasi a rebatre l’informe del Consell de Menorca que avala que el parc aquàtic és un equipament desestacionalitzador i que, per tant, pot tramitar-se amb les excepcions que preveu la Llei turística de Balears. “Aquest informe està signat pel director insular de Turisme, però no consta que estigui avalat per cap informe tècnic. És un informe de caire purament polític, sense el preceptiu suport tècnic”, apunta la consellera al seu recurs.

“L’argument de la desestacionalització no està prou ben fonamentat ni és totalment cert”, continua. Així, la consellera formula preguntes com “quin és el mercat d’aquest parc aquàtic? Quants clients potencials té? Quins beneficis portarà a la zona?”. En el recurs mateix, el PSM dóna la seva resposta a aquestes preguntes: “Ningú ve ni vindrà a Menorca per un parc aquàtic. El turisme familiar no comporta especialització ni desestacionalització de cap mena. Parcs aquàtics n’hi ha arreu i, per tant, no fan Menorca diferent. No hi ha res pioner. Durant les vacances escolars, Menorca no té cap problema per atreure turistes. És fora de les vacances escolars quan tenim el problema”.

Basant-se en aquests arguments, però també en idees com que l’equipament es podia haver construït en sòl urbà i, per tant, no haver afectat territori rústic, el PSM demana que s’anul·li la declaració d’interès general atorgada i que permet tirar endavant el projecte de parc aquàtic a Biniancolla.

stats