Part Forana 07/04/2019

Les associacions astronòmiques de les Balears es fan visibles a Alcúdia

Reclamen un major suport de les administracions públiques

Ara Balears
1 min
Foto del major grup de participants feta des d'un dron.

AlcúdiaLa primera trobada d'associacions astronòmiques de les Illes Balears s'ha desenvolupat aquest cap de setmana a l'alberg de La Victòria d'Alcúdia, amb la participació de 60 persones interessades en el coneixement d'aquesta ciència.

En la iniciativa, promoguda per AstroMallorca i Club Newton, hi han col·laborat tres entitats més: l'Associació Astronòmica d'Andratx, l'Associació Astronòmica d'Eivissa i la Secció Astronòmica del Cercle Artístic de Menorca.

Durant la trobada, que va tenir lloc dissabte, es varen dur a terme vuit xerrades i es va posar a l'abast dels assistents telescopis nocturns i solars per observar fenòmens de l'espai, entre d'altres els que transcorren a la superfície solar.

Suport de l'Ajuntament

Aquest encontre ha tingut el suport de l'Ajuntament d'Alcúdia i ha servit també per posar en relleu que Mallorca es troba en una situació de menys equipament astronòmic respecte de Menorca o Eivissa, on ja disposen d'observatoris permanents.

"El bon ambient de la primera trobada fa pensar ja en una segona edició en una de les illes menors i a cercar el suport de les administracions públiques perquè l'astronomia rebi el reconeixement adient", segons expliquen fonts de l'organització d'aquesta primera trobada.

stats