Sant Antoni
Part Forana 16/01/2024

Artà dona el sus a les festes de Sant Antoni amb el primer ball dels dimonis

Ara ha començat el recorregut de la capta, que s'allargarà fins ben entrat l'horabaixa

ARA Balears
1 min

PalmaArtà ha vibrat amb el primer ball dels dimonis i els carrers del municipi s'han omplert de gom a gom per donar el sus a les festes de Sant Antoni. La multitud arremolinada a la plaça del Conqueridor ha fet que els dimonis haguessin de ballar estrets. A les 9 h en punt han sortit de la casa del Trull, que enguany és a cal capellà, per iniciar l'intinerari pels carrers d'Artà.

Artà, que és el poble més matiner dels que celebren la festa, ha reunit milers de persones des d'hores abans del primer ball i han fet el tradicional berenar de xocolata amb ensaïmada mentre s'escoltaven els primers cants i els primers "Visca Sant Antoni".

Les primeres notes de la cançó santantoniera i la sortida dels dominis ha fet esclatar el poble, que amb mocador vermell i camiseta blanca ha reproduït un any més una de les imatges més icòniques de les festes de Sant Antoni a Artà. Ara ha començat el recorregut de la capta i els dimonis recorreran el municipi artanenc acompanyats de tots els participants de la festa. Encara no se sap fins a quina hora s'allargarà aquesta part de la festa, que ha arrancat amb el primer ball, però es preveu que els dimonis d'Artà continuïn ballant i les cançons de Sant Antoni sonin a Artà fins avançat l'horabaixa.

Un dels protagonistes de l'inici de la festa ha estat Pere Pep Gil, antic obrer de Sant Antoni d'Artà, que és el primer any que no exerceix el càrrec, que ha arengat la gent que berenava de xocolata amb ensaïmades.

stats