Cinema
Part Forana 26/01/2024

Aprovada la reforma de l'antic cinema Capitol a Pollença, que haurà d'estar llesta el juny de 2026

L'obra té un pressupost de cinc milions d'euros

ARA Balears
1 min
L'edifici del cinema Capitol de Pollença.

PalmaL'antic cinema Capitol de Pollença serà reformat. Aquest dijous, el Ple ordinari de gener de l'Ajuntament de Pollença ha aprovat l'expedient de licitació del contracte d'obres per la reforma i rehabilitació d'aquest espai. Atès que no s'han presentat al·legacions en el termini d'informació pública, el projecte bàsic d'execució de reforma i rehabilitació, que ha estat redactat per l'arquitecte José María Forteza Oliver, ha quedat aprovat definitivament i publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). La previsió és que la finalització d'obra, que té un pressupost de cinc milions d'euros, sigui el 30 de juny de 2026.

Després d'aquesta passa, l'Ajuntament de Pollença té la necessitat d'executar l'obra perquè pugui prestar els serveis de competència municipal de promoció de la cultura i equipaments culturals. Així, el pressupost de licitació és exactament de 5.192.121,25 €, dels quals 1.380.000 € provenen d'una subvenció del fons Next Generation UE i 750.000 € d'una del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics.

Per una banda, el ple ha aprovat l'inici de l'expedient per a la contractació de les obres, mitjançant un procediment obert i, per altra banda, també ha aprovat l'expedient de contractació de les obres, convocant-ne la licitació. Abans del 31 de desembre de 2024, però, s'ha d'haver executat l'import d'uns 600.000 €, d'acord amb les condicions imposades per la Unió Europea pels fons Next Generation.

stats