Part Forana 20/11/2018

Manacor treballa en la sensibilització contra la violència masclista

L'alumnat de sisè de Primària participa en tallers que ensenyen com detectar-la i prevenir-la

Ara Balears
2 min
Una de les clases formatives a l'Espai na Camel·la.

ManacorDiumenge que ve, dia 25 de novembre, es commemora el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Manacor ha organitzat diverses activitats didàctiques que tenen l’objectiu de sensibilitzar i prevenir la violència masclista.

"L'objectiu d'aquesta proposta didàctica és que tots els nins i nines de 6è de Primària del municipi adquireixin pautes per evitar i detectar a temps qualsevol forma de violència contra les dones", ha explicat la delegada de Serveis Socials de l’Ajuntament, Maria Isabel Bauzà.

Del 19 al 23 de novembre l'Espai Na Camel·la acull els alumnes de sisè de Primària, que participen en activitats en què se'ls explica mitjançant diferents dinàmiques per quin motiu existeix un dia específic per a aquesta problemàtica, en què consisteix la violència contra les dones o com detectar-la i prevenir-la a temps

Els educadors i educadores socials han donat la benvinguda a l’alumnat que ha participat en els tallers de sensibilització amb la dinàmica 'En què consisteix la violència contra les dones?'. Tot seguit els grups escolars s’han dividit en dos grups.

Visites de l'alumnat

Un grup ha visitat l'exposició 'La selva dels estereotips', on l'agent d'Igualtat de l'Espai de Dones de Manacor, Ana del Ojo, ha explicat els diferents estereotips de gènere que es van interioritzant i les conseqüències que tenen tant per dones com per homes al llarg del cicle vital. L'exposició es pot visitar fins dia 23 de novembre, de les 16 a les 20 h a l’aula 3 de l’Espai Na Camel·la.

El segon grup ha assistit a la representació teatral 'La història d'en Ramon i na Ramona', que ha anat a càrrec de l'actor Sebastià Adrover Roca. Amb aquesta dinàmica teatral els alumnes i les alumnes han pogut identificar els conceptes que s’han treballat prèviament com l'amor romàntic, la gelosia, l'aïllament que pateixen les víctimes i la importància de la xarxa d'amistats i de suport, tan si patim aquesta violència com si coneixem algú que l'exerceix o la pateix.

stats