Consell de Govern
Política Parlament 28/06/2024

Vox recorre als tribunals perquè ordenin la retirada de la bandera LGTBI al Parlament

El Govern se suma al Dia de l'orgull: "Tolerància zero amb qualsevol delicte d'odi"

2 min
Gabriel Le Senne, de Vox, és el president del Parlament balear.

PalmaLa guerra de Vox contra la bandera LGTBI continua. Després d'haver esgotat totes les vies parlamentàries per evitar que el símbol pengi aquest divendres, Dia de l'orgull, de la façana del Parlament, Gabriel Le Senne ha recorregut al seu grup parlamentari perquè dugui l'assumpte als tribunals. Vox ha presentat un escrit al jutjat contenciós de Palma demanant que s'ordeni la retirada de la bandera. En l'escrit, a què ha tingut accés Europa Press, Le Senne, en qualitat de diputat, remarca que la bandera "no correspon amb les banderes institucionals que preveu la legislació".

L'escrit s'ha presentat aquest divendres al matí, just després que els serveis de la Cambra hagin penjat la bandera, en compliment d'un acord de la Mesa del Parlament, i amb el suport de tots els grups excepte del president Le Senne (Vox). Abans d'acudir als tribunals, Le Senne va presentar una petició de reconsideració de l'acord argumentant que "no és compatible amb la normativa que regeix la col·locació de banderes en edificis públics" i que no s'hauria d'executar. Vox argumenta en el recurs que la bandera s'empra "amb finalitats partidistes en voler identificar-la amb postures ideològiques". "El fet impugnat s'aparta de la legalitat, en tant que l'imaginari del ciutadà s'ha transmès (...) que amb la pancarta, bandera o insígnia de l'arc de Sant Martí correspon, a causa d'una apropiació interessada, a la defensa realitzada per alguns partits del que denominen col·lectiu LGTBIQI+, com si altres partits no hi defensassin les persones integrants", insisteixen.

Vox també ha carregat contra la decisió del PP de penjar la bandera al Consell de Mallorca. El vicepresident, Pedro Bestard, ho ha considerat una "provocació" dels populars. Bestard ha assegurat que el president, Llorenç Galmés, ha "perdut l'oportunitat" de dur al Consell la "neutralitat exigible a totes les institucions" cedint a "la pressió exercida per l'esquerra i els complexos inherents a la seva formació".

El Govern se "suma a la reivindicació" del col·lectiu

El PP ha canviat de criteri. Fa un any va acceptar que no es penjàs la bandera LGTBI a la façana del Parlament, a petició de Vox. Però enguany s'ha refermat en el fet que s'ha de penjar a totes les seus institucionals, inclòs el legislatiu. El vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, ha assegurat que "se suma a la celebració de l'orgull LGTBI": "La tolerància ha de ser i és zero amb qualsevol delicte d'odi amb raó d'orientació sexual".

stats