Parlament
Política Parlament 17/06/2024

Sagreras sobre la protesta al Caló del Moro: "Per al PP, el turista és benvingut"

El diputat defensa un "equilibri" entre atendre la indignació ciutadana i mantenir el "motor econòmic" de les Illes

1 min
Caló del Moro.

PalmaEl PP ha respost fent equilibris a la protesta d'aquest cap de setmana contra la saturació al Caló del Moro. El portaveu del grup parlamentari popular, Sebastià Sagreras ha assegurat "respectar i comprendre les manifestacions que vulgui dur a terme la ciutadania de les Illes", però també ha matisat que, "per al PP, el turista és benvingut".

"És molt important cercar l'equilibri entre el principal motor econòmic de les Illes i els turistes", ha remarcat, i ha emmarcat en aquest equilibri la decisió de l'Ajuntament de Santanyí (PP) de duplicar la superfície de l'aparcament més a prop d'aquest indret. Una acció que ha pogut dur a terme a causa de la recent aprovació del Decret de simplificació administrativa del Govern, que ho permet. La protesta d'aquest diumenge, organitzada per Mallorca Platja Tour, consistia a cobrir aquesta caleta, de just 30 metres de llarg i 20 d'amplada, per protestar contra el col·lapse que pateix durant els mesos de temporada alta. Un dels lemes de la protesta va ser "Ocupam les nostres platges", i s'hi varen concentrar unes 300 persones segons els organitzadors.

Durant la protesta, la Guàrdia Civil i la Policia Local varen identificar els activistes perquè no tenien autorització per desplegar pancartes. Preguntat sobre la qüestió, Sagreras ha dit que respecta la feina dels cossos de seguretat i ha apuntat a les "contradiccions" del govern espanyol, al capdavant de la delegació del govern espanyol, "si varen ser ells els que els hi varen enviar". No obstant això, el portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha desvinculat les identificacions de la delegació i ha carregat contra l'ampliació del pàrquing. El PP diu una cosa i fa la contrària", ha exposat.

stats