Parlament

El president del Parlament balear (Vox) llegirà un text contra l'amnistia abans del proper ple

Le Senne farà aquesta declaració fora de l'hemicicle perquè no hi ha consens entre els grups

Le Senne
ARA Balears
06/06/2024
1 min

PalmaVox ha anunciat mitjançant una comunicació oficial de la presidència del Parlament balear que el líder de la Cambra, Gabriel Le Senne, llegirà un text contra la Llei d'amnistia abans del proper ple. Segons el comunicat, que signa Le Senne com a president, llegirà l'Article 2 de la Constitució espanyola, que declara la "indissoluble unitat de la nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols, i reconeix i garanteix el dret a l'autonomia de les nacionalitats i regions que la integren i la solidaritat entre totes elles".

La lectura és una "protesta per l'aprovació de la Llei d'amnistia al Congrés el passat 30 de maig". El mateix dia, Le Senne va anunciar que proposaria a la Mesa la lectura de l'article en el ple, però el PSIB hi va votar en contra. Per això farà la lectura a la sala de Passes Perdudes amb "els diputats que s'hi vulguin adherir". El president del Parlament defensa que la Llei d'amnistia "atempta contra la unitat de la nació espanyola, la igualtat de tots els espanyols davant la llei i contra els principis generals més bàsics del Dret".

Pot la segona autoritat de les Illes fer una declaració partidista en ús del seu càrrec institucional? Segons fonts dels serveis de la Cambra, Le Senne pot fer aquesta lectura com a diputat de Vox. A més, destaquen que no ho farà a l'hemicicle, sinó a la sala de passes perdudes. "No és res extraordinari", assenyalen les mateixes fonts. El reglament del Parlament estableix que el president del Parlament "ostenta la representació de la Cambra", però no especifica que hagi de mantenir la neutralitat en l'exercici del càrrec.

stats