PÍNDOLA LEGAL
Opinió 19/03/2016

Vigila la teva esquena, virtual...

1 min

Aquesta setmana em demanaven per la seguretat en l’e-commerce i en la navegació web. Va sortir algun petit consell per posar-nos una capa més de seguretat digital i evitar rastrejos no voluntaris o accessos a les nostres dades.

No pugis a iCloud, Dropbox o Google Drive documents privats, íntims o confidencials. Si els utilitzes, almenys configura contrasenyes llargues, amb diferents caràcters i números. Un altre consell bàsic: no introdueixis mai les teves dades de la targeta de crèdit si no veus aparèixer un pany a la barra superior esquerra de la pantalla al costat del domini de la web. Si no veus que la direcció comença per 'https', no informis res. A diferència d'un entorn segur 'https', la navegació en una web que comenci per exemple per http://yyy.com no ofereix cap garantia respecte al xifrat de dades.

Si no vols que et rastregin Facebook o Google, configura els teus paràmetres de privacitat. A Facebook pots editar aquests seguiments des de 'Configuració' després de clicar a la fletxa que apareix a la part superior dreta. Te'n vas a 'Anuncis', que apareix a l'esquerra, i edites. Per a la navegació amb Google, cerca la teva pàgina de control d'activitat i pots desactivar l'exploració des d'allà mateix.

La seguretat i privacitat abasten molt més, però això és per al que dóna una píndola...

stats