02/02/2024

La vida continua mentre l’extrema dreta sembra el caos

2 min

PalmaMentre l’extrema dreta sembrava el caos a les institucions i sacsejava l’estabilitat política a les Balears varen arribar dos grans creuers a Palma que varen disparar la contaminació que ens hem de menjar els que tenim la ‘sort’ de treballar o viure a Ciutat. No cerqueu les partícules contaminants, perquè no es veuen. Entren pel vostre nas i s’acomoden als vostres pulmons, agraïdes de passar uns dies en un paradís turístic tan meravellós com les Balears.

Per la mar també han arribat migrants mentre l’extrema dreta protagonitzava el seu telefilm –divendres varen ser 25 persones a Eivissa–. No sabem quants n’hauran mort pel camí, però sí que podem esperar que aquesta mateixa ultradreta que fa el ridícul els ataqui amb tot el seu arsenal d’idees preconcebudes i torni a reclamar un dia d’aquests que se’ls expulsi del país sense contemplacions. Després lamenten que no tinguem fills a bastament perquè hi hagi un relleu generacional i així perdem el temps durant hores i hores de debat parlamentari i tertúlies televisives.

Tal vegada no sembla important, però mentre que l’extrema dreta amenaçava de paralitzar l’activitat legislativa, l’Ajuntament de Palma ha aprofitat per talar un arbre a la plaça de Llorenç Bisbal. Només un, perquè gràcies a una cinquantena de veïns no es va poder carregar els de la plaça de Llorenç Villalonga que, justament, estan davant de la porta d’un hotel de luxe. La veritat és que és tota una casualitat, no?

També hi ha hagut altres notícies, mentre Vox feia del Parlament una mena d’espectacle de titelles. Per exemple, hem sabut que en 2023 varen arribar a les Illes gairebé 18 de milions de turistes, una xifra del tot insòlita. L’anterior rècord, en 2022, era de 16,5 milions i la paraula ‘massificació’ es va fer d’ús habitual. Però tranquils tots, que el Govern ha anat a Fitur a lluir les Illes i treballa de valent per polvoritzar les xifres de visitants aquest 2024. La diversificació la podem deixar per qualsevol altre moment i, si us molesten els turistes, sempre podeu aprofitar per partir i llogar una caseta bonica a Galícia. Que diuen que allà tot és molt més barat i que a l’estiu no fa tanta calor.

D’altra banda, mentre l’extrema dreta es convertia en una autoparòdia davant de la inacció del Govern, que ha posat en pràctica la passivitat proclamada pel gurú popular MarianoRajoy, els representants del Consell de Mallorca exigien que es llevi d’una vegada el carril bus-VAO de la via de cintura. Què és això de no poder córrer i fer les emissions que trobem oportunes? Som una terra lliure i hem de poder decidir el futur de 3,9 quilòmetres d’autopista! Només faltaria.

Han passat moltes coses mentre contemplàvem amb estupor la imatge de desgovern que han ofert l’extrema dreta –per acció– i la dreta –per omissió–. Les volia recordar perquè, de vegades, els focs artificials ens poden despistar d’altres coses que també són molt importants, com l’arbre que ja no hi és a Palma.

stats