23/09/2023

Ridícul monumental a Montilivi

2 min

Parlar de maquillar el resultat després d’un contundent cinc a tres és més que una ironia. El Mallorca, a Montilivi, no ha maquillat res, sinó que ha estat golejat i ha fet el ridícul futbolístic. El Girona s’ha vist i cregut superior, i ho ha demostrat durant tot el partit amb arguments sòlids, els mateixos que no té el Mallorca. Observar el llenguatge corporal i les cares de jugadors com Larin o Toni Lato abans de sortir al camp per substituir els companys ha estat una declaració d’intencions. L’únic que no desitjaven era formar part del ridícul monumental que ha fet el Mallorca davant un equip motivat, convençut de les seves possibilitats i amb una alegria per fer rodar la pilota poc vista. El Girona simplement ha estat molt millor que el Mallorca, molt superior, i ho ha demostrat en el terreny de joc i amb la classificació a les mans.

Tots sabem que el futbol depèn dels jugadors i que ells són els culpables de les derrotes i de les victòries. Ho hem sentit milers de vegades, però, després del cinc a tres de Girona, és impossible desviar la mirada de la banqueta. No sabrem si el resultat tindrà conseqüències, però la realitat ens fa pensar que Javier Aguirre ha quedat assenyalat i molt mal parat. Sempre des de la distància, fa l’efecte que els futbolistes ja no creuen en el que fan ni en les ordres que reben. A Montilivi, hem tornat a veure un equip descentrat, poc motivat i fins i tot mal situat en el camp, tot i l’intocable sistema que pretén implantar l’entrenador, com ho va fer l’any passat. El problema és que el Mallorca no té els mateixos jugadors, i ni Morlanes ni Samu Costa ni Lardin, ni sobretot Sergi Darder no s’han integrat en el sistema del mexicà.

A Vigo, se salvaren, tot i fer un partit desastrós; a Girona, davant l’equip revelació de la Lliga, la golejada ha estat de traca. I ho ha estat amb cinc defenses, amb quatre i amb totes les variants possibles. Sembla que Aguirre no hagi trobat la famosa tecla, com sí que va fer la temporada passada. Enguany, una de les millors defenses de la Lliga fa aigües de pertot. Aguirre diu que la culpa és seva i que cal fer molta feina perquè queda tot un món, però les perspectives no són les millors i el calendari, tampoc. El pròxim rival del Mallorca és el Barça, a Son Moix, dimarts. Sobren els comentaris. 

Periodista
stats