16/09/2023

Rajkovic-Muriqi: primera victòria de la temporada

2 min

El que és més paradoxal del partit de Vigo és que, si el jugador del Mallorca Amath hagués tingut un poc més de vista, ara parlaríem d’una victòria clara per zero a dos. Però el futbol és el que és, i la punteria de Muriqi i l’excel·lent col·locació de Rajkovic han fet que l’equip de Javier Aguirre hagi tornat a Palma amb tres punts, quan tot feia pensar que vindria amb les mans buides. Aquesta vegada, podríem dir que el VAR ha salvat l’equip d’una derrota que semblava clara, perquè el Celta ha estat un poc millor, ha arraconat els mallorquinistes a la seva àrea i ha gaudit de les millors oportunitats. Però les oportunitats, el córners i els pals no guanyen partits. El Mallorca ha estat salvat per l’invent del videoarbitratge quan tothom donava per bo el gol de Bamba, després d’una errada greu de Valjent, segurament una de les poques que ha tingut. Els mallorquinistes s’han salvat d’una derrota per mil·límetres.

En canvi, a Muriqi, una de les poques vegades que ha tocat la pilota li ha bastat per marcar el primer gol de la temporada. Rajkovic i Muriqi han estat el primer jugador i el darrer d’una alineació que Javier Aguirre ha tornat a remodelar després d’haver sumat només dos punts. El mexicà ha situat al centre del camp de Balaídos tres migcampistes no habituals: Darder, Samu Costa i Morlanes. Segurament en unes altres circumstàncies i amb un altre rival, els tres jugadors tindran un altre rendiment, però el que ha quedat clar és que a Vigo han anat més temps darrere la pilota del que els hauria agradat. Sergi Darder encara no ha trobat el seu espai i segur que quan ho faci veurem una altra versió del mallorquí. Així i tot, quan l’artanenc té la pilota als peus s’obren moltes variants i possibilitats. Fins i tot els comentaristes de la tele se sorprenen de qualsevol moviment de Darder. Una altra cosa és l’aportació de Samu Costa. El portuguès sembla el jugador que està més en forma de l’equip i ara com ara és imprescindible devora Darder. El desplegament de Costa i el seu compromís i actitud estan fora de discussió.

La victòria davant el Celta no hi ha dubte que ve per calmar els nervis que havien sorgit després de les quatre primeres jornades. Una altra cosa és el joc que ofereix l’equip, que de moment queda molt enfora de fer floritures. Aguirre continuarà polint les peces i ben segur que els traurà brillantor. La pròxima cita serà a Girona.  

Periodista
stats