13/08/2023

La presència de Sergi Darder

2 min

No fa ni quatre dies que és a Mallorca. Només aterrar a Palma, va tornar a agafar un avió per anar a una altra illa; no va entrenar ni un sol minut amb els nous companys, no sabia amb qui havia de compartir habitació, però res no ha impedit que Sergi Darder escampàs pel camp de joc una bassa de saviesa. Diuen que és el fitxatge més car de la història del Mallorca, però, si no s’espenya, pot sortir molt barat. La simple presència de l’artanenc al centre del camp i amb el número 10 a l’esquena sembla que hagi bastat per fer més bons els nous companys. A la primera pilota que va tocar ja li va donar sentit i, a la tercera o quarta, va treure un córner i Raíllo va marcar el primer gol de la temporada i que val un punt.

És el primer partit i no es tracta de fer volar coloms, però amb l’aportació de Sergi Darder a aquest nou Mallorca d’Omar Mascarell, Samu Costa (deixà bones sensacions) o del canadenc Larin, ja sembla que l’equip tingui un altre aire. També ho deu veure d’una altra manera l’entrenador, Javier Aguirre, que en començar la segona part va fer entrar en joc Sergi Darder i va canviar l’esquema de cinc defenses a un de quatre. A partir d’aquí, el futbol va fluir, el Mallorca va ser millor que Las Palmas i va tenir les millors oportunitats per no només empatar. En tot cas, també hem de destacar el poc rodatge de l’equip, la calor que feia a les Canàries i l’estat físic justet de qualque jugador. Ni sabem si per això hauran pagat els plats trencats Gio i Copete, que varen ser substituïts al descans. En el cas del central andalús, segurament va ser perquè havia tingut una actuació totalment decebedora. No va fer res bé i mostrà una actitud impròpia d’un jugador que se suposa que ha d’estar concentrat en la feina. La mostra va ser el penal totalment innecessari que va fer i que va traduir-se en el gol dels canaris. El substitut de Copete va ser Raíllo, que tornà a oferir una lliçó d’honestedat i de compromís amb el club. A més de tornar ser imprescindible a l’eix de la defensa, Raíllo va marcar el gol de l’empat i no va cometre ni una sola errada.

Començar la temporada sense perdre no està malament, però sempre serà millor guanyar quan l’equip hagi fet mèrits per aconseguir-ho. En tot cas, l’afició queda expectant per veure en directe les noves incorporacions i sobretot Sergi Darder. La resposta la tindrem divendres que ve amb la visita del Vila-real a Son Moix. 

Periodista
stats