28/10/2023

Un altre exercici d’impotència a Son Moix

2 min

Només des de la impotència i la frustració podem definir el partit —o el que sigui— jugat pel Mallorca, però sobretot destruït pel Getafe. L’equip de Bordalás —tothom ho sap— no enganya ningú, sap al que no juga i continua adscrit a la Primera Divisió, una categoria que hauria de plantejar-se la seva composició, perquè sembla que hi juguin equips de diferent nivell. L’escletxa que hi ha entre els deu primers de la classificació i els que van de l’onzè lloc fins al darrer és enorme. I en aquesta diguem-li Primera B, hi estan enquadrats el Mallorca i el Getafe, que, com era previsible, han empatat a zero, encara que hagin estat els jugadors de Javier Aguirre els qui han proposat un poc més de futbol.

A vegades es fa difícil descriure i opinar d’un partit de la màxima categoria, en què un dels dos equips —en aquest cas, el Getafe— no ha xutat ni una sola vegada a porta ni per aproximació. En canvi, el Mallorca, que s’ha estirat més a la segona part –la primera ha estat molt grollera, fregant l’insult—, ha pogut desnivellar el zero a zero, però la seva punteria continua desviada. Larin —una altra vegada—, Amath, Muriqi, Dani Rodríguez, Abdon Prats: diferents opcions de marcar, però que han acabat unes vegades a la graderia i d’altres, a les mans del ben situat David Soria. A l’altra porteria, Rajkovic també s’ha avorrit, com ho han fet els més de quinze mil aficionats que han anat a Son Moix i que se n’han tornat amb una altra decepció, perquè encara no han vist cap victòria del Mallorca. En tot cas, i tenint en compte els precedents que tenen els dos equips –són els més amonestats de les lligues europees—, no podíem esperar res d’especial. El zero a zero sempre ha sobrevolat la tribuna de Son Moix.

L’entrenador mallorquinista continua fent provatures, canviant el sistema i algun jugador, com el cas de Mascarell, que ha entrat al mig del camp de titular. L’aportació de Mascarell ha passat totalment inadvertida, com la de molts companys que ho intenten, però que no encerten. L’empat deixa mal gust, a l’espera de recuperar efectius com Darder o Raillo. El central ja ha estat convocat i Maffeo ha jugat uns minuts, però la classificació ens recorda la mala puntuació del Mallorca després d’onze jornades. La pròxima, espera el Betis, a la mateixa hora dia quatre de novembre. 

stats