PÍNDOLA LEGAL
Opinió 26/03/2016

Clàusules sòl a punt d’explotar?

1 min

Tornam a estar pendents de les clàusules sòl. Al maig de 2013 el Tribunal Suprem va dictaminar una sèrie de requisits d’informació perquè les clàusules sòl fossin legals i la majoria d’entitats bancàries no els complien. Després en van seguir d’altres que declaraven nul·les la majoria de clàusules que els hipotecats havien signat. Potser per l’enorme cost que per als bancs podia tenir la declaració de nul·litat, van limitar la reclamació dels interessos a aquells que s’havien pagat després de maig de 2013. Els anteriors no eren reclamables.

Un jutjat de Granada va presentar una qüestió prejudicial perquè el Tribunal Europeu es pronunciï sobre si els interessos a retornar pels bancs són des de la signatura de la hipoteca o només des de maig 2013. La Comissió Europea ha emès un informe favorable a les pretensions dels usuaris i la sentència coincideix amb l’esmentat informe, per la qual cosa és molt probable que sentenciï que els hipotecats poden reclamar tots els interessos abonats de més anteriors a 2013, i poden ser quanties importants.

Si sou hipotecats us pot tocar la loteria el 26 d’abril, data de la vista. La sentència trigarà una mica més. Si sou empleats de banca potser convé que feu una mica de ioga davant el que s’acosta...

stats