18/06/2021

Carta a l'estiu del 2021: 'L'estiu més desitjat'

2 min
L'estiu de 2021

Serà dilluns, a quarts de sis de la matinada, quan començarà l'estiu més desitjat. Si el de l'any passat va ser una treva, aquest hauria de ser el de l'alliberament. Per tot arreu s'observen senyals que van en aquesta direcció.

Com els Mossos d'Esquadra que llancen les gorres amunt el dia de la seva graduació, estrenarem l'estiu desfent-nos de les mascaretes a l'aire lliure. Les haurem de continuar portant a l'interior o en grans concentracions de gent, però el primer símbol de l'alliberament ja serà visible. Tornarem a respirar i tornarem a veure'ns les cares, amagades els últims quinze mesos. Ho notaran les farmàcies, que vendran menys mascaretes i més preservatius que han de permetre disparar les estadístiques sexuals fins a cotes mai assolides fins ara. El mateix dilluns al matí que saltem d'estació tinc hora per rebre la segona dosi de la vacuna, de manera que formaré part del ramat de catalans que passaran l'estiu immunitzats i que –aquest any, sí– podran viatjar amb doble passaport: el de sempre i el del covid.

Els aeroports recuperaran l'activitat, però sobretot veurem a rebentar les platges, els passejos marítims i fins a l'última de les seves terrasses. A la costa o a la muntanya, serà difícil trobar habitació als hotels, bungalous al càmping o apartaments per llogar. Els veïns de la Barceloneta ja han expressat la por que al seu barri cada nit d'estiu sigui Sant Joan. Els problemes del vell món, pel qual sospiràvem tant. I tornarà el públic al Camp Nou el dia del Gamper i no ens sabrem avenir de veure tantes persones ballant atapeïdes en festivals com el Vida, el Cruïlla o el Canet Rock. Músics d'orquestra, pregoners, humoristes i companyies teatrals ja tenen l'estiu ple, saltant de poble en poble, i de festa major en festa major. Hi ha ganes de passar-s'ho bé i els ajuntaments tenen diners. És el cas, també, de moltes famílies que no han perdut la feina i han pogut estalviar durant la pandèmia perquè aquest estiu finalment no vingui d'aquí.

Qui sap si la setmana que ve podrem explicar que els presos polítics han estat indultats i podran passar aquest estiu tan desitjat a casa seva o allà on vulguin. Hi ha desig de bones notícies, es percep al carrer i es nota en els consums digitals dels mitjans. Després d'un temps d'una duresa extrema, venen mesos lleugers, frívols, de poca transcendència. I està bé que sigui així. Almenys durant aquest estiu de l'alliberament.

P.D. Un estiu esportiu, també, esperant que Messi es quedi i que el Girona pugi a Primera, per bé que potser l'Eurocopa de futbol i els Jocs Olímpics de Tòquio patiran els efectes col·laterals d'uns mesos en què el que vindrà més de gust no serà, precisament, escarxofar-te al sofà davant del televisor.

Albert Om és periodista

stats