24/05/2024

Carregar-se Xavi

2 min
Joan Laporta i Xavi Hernández mostrant-se afecte en la compareixença de la setmana passada.

“Vull deixar ben clar que és un orgull tenir Xavi per la seva qualitat professional i humana” (novembre de 2023).

“Xavi té tota la nostra confiança. A part dels seus coneixements, és un gran entrenador. En les anàlisis que fa dels postpartits està magnífic” (desembre de 2023).

“Sempre he volgut que continués i ell ho sap. Quan ens vam saludar teníem clar que havíem de seguir. Aquest projecte l'entenc amb Xavi d'entrenador. Cal treure notes positives d'aquesta temporada. No hem parlat amb cap entrenador, sempre amb l'esperança que Xavi s'ho repensés" (abril 2024).

“El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha comunicat aquest migdia a Xavi Hernández que no continuarà com a entrenador del primer equip la temporada 2024-25” (maig 2024).

Que un club com el Barça cessi l’entrenador perquè ha acabat la temporada sense guanyar cap títol es pot arribar a entendre. Però no estem parlant d’això. Laporta s’ha carregat Xavi després d’haver-lo ratificat fa només un mes entre llàgrimes i abraçades. Fa uns dies, des del club es filtrava que no el volien i que ja s’estaven reunint amb el substitut. I aquest divendres, dos dies abans de l’últim partit de la temporada i un dia abans de la final de la Champions de l’equip femení de futbol, el club comunica que Xavi se’n va fora. 

Emocionalitat, cops de volant en la governança, desorientació estratègica, inoportunitat comunicativa i un tercer entrenador en tres anys de mandat no fan per a un president experimentat i exitós en la seva primera etapa com és Joan Laporta. I, alhora, la gestió esportiva, emocional i comunicativa de Xavi ha estat millorable. L’hem vist patir i ha fet patir. El resultat final de tot plegat és el comiat per la porta del darrere d’un altre símbol blaugrana i l’inici d’una nova etapa. Que sigui un nou projecte caldrà veure-ho.

stats