EDITORIAL
Misc 10/04/2016

Excitant languidesa

La directora i guionista de cinema Sofia Coppola al 'Rar'

i
Ricardo Feriche
2 min
Excitant languidesa

Director creatiu del 'Rar'Quan ens n’adonem, aquells guaperes italians que tenen 'jet lag' es colen a la cuina de l’hotel, es preparen uns bons espaguetis, amb estudiada coreografia i, tot seguit, els veiem brindar, absurdament, amb una coneguda aigua amb gas. Un final ben trist per a un plantejament prometedor. Imagino que als autors d’aquest conegut espot la inspiració els va venir, en forma de companys de barra de bar, davant d’una copa de whisky, com si fossin l’actor madur i la jove rosseta amb pinta d’escandinava anomenada Scarlett de 'Lost in translation'.

Curiosament, ben lluny de les seves arrels, Sofia prefereix actrius més aviat de pell blanca i cabells claríssims. Semblen agradar-li els porus de la pell adolescent. Els ulls clars i les pigues. Hi ha vistes aèries des dels gratacels d’última generació plens d’habitacions a Tòquio o, a peu pla, des de cambres de motel emmoquetades a prop de Hollywood. Sigui on sigui veurem el llit de llençols blancs desfet, calces de colors pastel i una mena de languidesa de bon rotllo entre badalls, timidesa i suaus i seductores mirades i rialles de complicitat, a la piscina, al cotxe, a l’ascensor, a la disco. Un món de revista 'Wallpaper' o 'Monocle'. Gust exquisit però sempre marcant les distàncies amb el progenitor, Francis F.C., amb qui ja no hi ha res a fer. És a l’Olimp dels déus del cine i per això el mèrit de Sofia és tan i tan gran. Des de 'Les verges suïcides' i 'Maria Antonieta' fins a 'The bling ring'. Un estil, un llenguatge, uns personatges i algun èxit dels importants com 'Lost in traslation'.

Aquest és el respecte que es mereix i que nosaltres li dispensem fent un 'Rar' per a ella i no per al pare, entenent que és filla d’un geni i que sortir airosa d’això no és poca cosa. Sofia Coppola té aquella cosa de certs americans que adoren Europa, la seva cultura i costums. Em temo que dirà “It’s soooo gorgeous” tot sovint, però ara no l’hi tindré en compte, prefereixo reconèixer-la com a originària de la Itàlia profunda, autèntica i creativa, a la moda i cuinant uns deliciosos nyoquis per a un grapat divertit d’amics, que just ara destapen una ampolla de bon Barolo.

stats