Misc 20/08/2021

Sis detinguts per una violació en grup a una menor a la Vall d'Albaida

En l'agressió hi podrien haver participat entre 15 i 20 homes

Daniel Martín
2 min
Caserna de la Guàrdia Civil de Xàtiva on es troben els detinguts per la violació d'una menor a la localitat valenciana de l'Olleria (Vall d'Albaida)

ValènciaLa Guàrdia Civil de Xàtiva (Costera) ha detingut sis homes per la seva presumpta participació en una violació en grup a una menor, l'edat de la qual no s'ha confirmat, a un municipi de la Vall d'Albaida, segons han informat a l'ARA fonts coneixedores de la investigació.

Els fets, encara en fase d'investigació, haurien tingut lloc segons el diari Levante dissabte a la matinada fora del nucli urbà i hi podrien haver participat entre 15 i 20 homes. L'agència Efe apunta que la Guàrdia Civil investiga si la víctima va ser intoxicada amb alguna substància en el transcurs d'una festa.

Tot i que de moment s'hauria detingut sis dels suposats participants en la violació, la investigació continua oberta per mirar d'identificar altres possibles implicats. En aquests moments els detinguts es troben en dependències policials a l'espera que es tanquin les primeres diligències i se'ls traslladi al jutjat.

La notícia ha generat una gran consternació a la petita localitat, un municipi de poc més de 8.000 habitants de l'interior del País Valencià, habitualment tranquil on la detenció dels sis homes ha generat una gran alarma.

Les violacions en grup, una realitat dolorosa

La violació en grup de la noia valenciana s'ha produït quan encara no s'ha jutjat els quatre acusats per la violació d'una altra noia, en aquest cas de 19 anys, la nit de Cap d'Any del 2018 a Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa). Els presumptes autors van ser quatre nois de 19, 21, 22 i 24 anys que haurien gravat l'agressió amb un mòbil. En l'enregistrament, i segons l’advocat de la víctima, Francisco González, s’evidenciaria que la noia no va consentir les relacions sexuals, perquè repetia “pareu, pareu”, així com que els joves estaven coordinats, com ho demostraria el fet que quan ella deia “no, no, no” li tapaven la boca amb la mà o algun tros de roba.

Les dues violacions grupals al País Valencià recorden la que van perpetrar els membres de la Manada, que van agredir una noia de 18 anys en un portal a Pamplona el 2016 pels Sanfermines i la de dos homes a una noia de 14 anys a Pineda de Mar, que també van gravar en vídeo.

stats