Misc 10/12/2014

Satyarthi, Nobel de la Pau: "Tots els nens són lliure de somniar"

L'activista indi rep el guardó conjuntament amb l'adolescent afganesa Malala en una cerimònia a Oslo

Ara
1 min

BarcelonaMalala Yousafzai i Kailash Satyarthi han rebut aquest migdia el Premi Nobel de la Pau d'aquest any en una cerimònia plena d'emoció a Oslo, davant d'un miler de convidats que han aplaudit en el moment que els dos activistes pels drets dels nens han pujat a l'escenari junts, en un gest que simbolitza la unió de l'Índia i el Pakistan.

L'indi Satyarthi ha pres la paraula per fer-se ressò "del somni dels més petits". En el seu discurs, el director de la campanya Marxa Global contra el Treball Infantil

"Rebutjo haver d'acceptar que el món sigui tan pobre quan només una setmana de la despesa global en armes és suficient per portar tots els nens a les aules ", ha denunciat Satyarthi, que ha criticat la "passivitat" i "el silenci" del món. A més, l'activista ha animat a organitzar una altra marxa mundial contra l'explotació, la pobresa i l'esclavitud infantils com la que ell va liderar fa 10 anys.

"Tots els nens són lliures de ser-ho, lliures de plorar i riure, d'anar a l'escola, de somniar", ha afirmat per demanar el món a "no renunciar" a guanyar la batalla al dret dels infants a tenir una infantesa amb educació, fora dels tallers i fàbriques, de la mateixa manera que s'han reduït el nombre de malnodrits.

stats