Plans
Misc 03/02/2023

Tastar tòfones o provar de fer balls tradicionals. Quins plans teniu aquest cap de setmana?

Us proposem algunes activitats per gaudir al màxim d'aquests dies

ARA
3 min
La trufa serà la protagonista del cap de setmana a Vic

BarcelonaL'ARA us selecciona plans per fer arreu del país aquest cap de setmana.

1.

Trufforum

Vic. Dissabte 4 i diumenge 5 de febrer

Arriba a Vic del 3 al 6 de febrer el Trufforum, la festa de la tòfona i la gastronomia amb un programa d'activitats per a tothom. Un espai de trobada anual per a gent a qui agrada la tòfona, per a gent que la vol descobrir i, esclar, per a la gent que s'hi dedica. Va néixer com una proposta ideada des de l’European Mycological Institute per promoure'n l’ús responsable. Segons l'organització, és "el millor lloc per aprendre i gaudir d’un dels productes més icònics de la gastronomia mundial".

2.

Festival Llum BCN

Barcelona. Dissabte 4 i diumenge 5 de febrer

El ja famós festival Llum BCN se celebrarà aquest cap de setmana centrat en el canvi climàtic i amb més de 30 instal·lacions que es podran veure i que estan pensades perquè consumeixin menys en un moment energèticament tan convuls com l'actual. "Vam trobar que els artistes també estan treballant en aquesta línia, hi va haver una confluència. Continuem fent cultura, i ens hem de replantejar com ho fem. Reflexionar i buscar noves estratègies", afirma Maria Güell, una de les comissàries. Els horaris són divendres i dissabte de 18.30 h a 23.30 h, i diumenge de 18.30 h a 23 h.

Una edició anterior del festival
3.

MACCA

Cassà de la Selva. Dissabte 4 i diumenge 5 de febrer

La Mostra d’Animació i Curtmetrat­ges de Cassà celebra aquest cap de setmana la seva 23a edició amb una atractiva i ambiciosa aposta pel video­joc, reivindicant el seu inte­rès com a artefacte cultural d’interès artístic. Creadors, divulgadors i periodistes especialitzats conduiran un original acostament al món de l’entreteniment digital i les seves connexions amb el cinema. A més, la MACCA, que tindrà lloc a la Sala del Centre Recreatiu i Auditori de la Sala Galà, també compta­rà amb tots els ingredients clàssics, amb el Correcurts com a colofó final d’un cap de setmana amb actes per a tots els públics.

4.

Neurona Fest

Altafulla. Dissabte 4 i diumenge 5 de febrer

És possible fer un festival que combini comèdia i ciència? A Altafulla semblen convençuts que sí. Per això s'ha organitzat la primera edició del Neurona Fest, que s'estrena amb un cartell de luxe i monologuistes com ara Xavi Daura, Paula Púa o Pepe Colubi, entre d'altres. A més, també s'hi celebrarà un concurs de monòlegs amateur.

5.

La Candelera

L'Ametlla de Mar. Dissabte 4 i diumenge 5 de febrer

Aquest cap de setmana es tanca una nova edició de la festa major de l'Ametlla de Mar, en honor de la seva patrona, la Mare de Déu de la Candelera, amb un atapeït programa que combina els actes més tradicionals i religiosos (com ara la processó, l'ofrena floral o el ball de la Candelera) amb els més populars i moderns (com els gegants i capgrossos, els correbars i els concerts). La Di-Versiones i Miquel del Roig són alguns dels plats forts del segon cap de setmana de festa.

6.

Garrotxinàrius

Dissabte 4 de febrer

El Garrotxinàrius arriba a la seva 10a edició després de dos anys d'aturada forçada per la pandèmia, i ho fa amb el format original de jornada de dansa tradicional i popular. Hi participaran els grups Els Elements i Fetén Fetén, però també s'hi faran tallers de ball dirigits a amants del ball de tots els nivells, tant per als que vulguin aprendre'n com per als que vulguin aprofundir en alguns dels gèneres que tocaran els grups convidats al concert-ball de la nit.

7.

Ceba't Festival

4 i 5 de febrer. Sabadell

Arriba una nova edició d'aquest festival que omple Sabadell amb dos dies de festa contínua per als més petits: hi haurà tallers de tot tipus, actuacions musicals, punts de gastronomia, espectacles itinerants i moltes altres sorpreses.

stats