Misc 14/11/2015

"Això és un atac contra la humanitat": onada de solidaritat dels líders mundials pels atemptats a París

Obama, Merkel i Cameron es posen a disposició de les autoritats franceses i els ofereixen tota l'ajuda i suport necessaris

Ara
3 min

BarcelonaLa cadena d'atemptats terroristes que aquest divendres a la nit ha sacsejat diversos punts de ParísParís ha consternat el món. Així ho demostren les ràpides mostres de solidaritat dels principals líders mundials. Des dels Estats Units fins al Regne Unit i Alemanya s'han posat a disposició de les autoritats franceses, a les quals han ofert tota l'ajuda i suport necessaris. Recollim les principals reaccions a la tragèdia de la capital francesa.

Barack Obama

President dels Estats Units

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha assegurat que els atemptats ocorreguts a París no són només contra "el poble de França", sinó que "són un atac contra la humanitat". En una compareixença a la Casa Blanca, Obama ha assegurat que les autoritats nord-americanes estan preparades per ajudar França. "París en si representa els valors eterns del progrés humà. Els que pensen que poden atemorir el poble de França o els valors que representen estan equivocats", ha destacat Obama, que ha afegit: "Farem tot el necessari per treballar amb el poble francès i amb les nacions de tot el món per portar aquests terroristes davant la justícia".

Angela Merkel

Cancellera d'Alemanya

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha comparegut aquest matí "profundament commocionada" pels atacs a París. Merkel ha fet una crida a donar una resposta "conjunta" i decidida al que ha qualificat com "un atac contra tots". La cancellera ha assegurat que ara més que mai toca fer una defensa ferma dels valors europeus. En un comunicat breu previ, Merkel ha traslladat la seva solidaritat amb els familiars de les víctimes i amb tots els habitants de París.

David Cameron

Primer ministre del Regne Unit

El primer ministre britànic, David Cameron, ha expressat la seva "commoció" pels atemptats i ha assegurat que el Regne Unit farà "tot el que pugui" per ajudar França. Cameron, que s'ha solidaritzat amb les víctimes dels tirotejos, ha afirmat: "Els meus pensaments i pregàries estan amb el poble francès".

Mariano Rajoy

President del govern espanyol

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha parlat aquest vespre amb el primer ministre francès, Manuel Valls, per conèixer detalls dels atemptats perpetrats a París i expressar-li el condol per les víctimes, segons han informat a l'agència Efe fonts de la Moncloa.

Jean-Claude Juncker

President de la Comissió Europea

"Estic profundament consternat pels esdeveniments a París. Estem en plena solidaritat amb el poble de França", ha expressat el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, en un missatge a Twitter.

Martin Schulz

President del Parlament Europeu

"Terrible notícia que ens ha arribat de París. Els nostres pensaments estan amb les famílies de les víctimes, el nostre suport a les autoritats", ha dit Shculz en un missatge des del seu compte de Twitter.

Ban Ki-moon

Secretari general de l'ONU

El secretari general de les Nacions Unides (ONU), Ban Ki-moon, ha expressat –a través del seu portaveu– el "més profund condol" a les famílies de les víctimes i ha desitjat "una ràpida recuperació dels ferits i afectats" pels atacs, al mateix temps que ha recordat el seu compromís amb el govern i el poble francès. El portaveu de l'ONU ha condemnat en un comunicat els "menyspreables" atacs terroristes i ha traslladat tot el seu suport a les autoritats franceses perquè puguin portar "ràpidament a la justícia" els responsables dels atemptats.

Mark Rutte

Primer ministre d'Holanda

El primer ministre holandès, Mark Rutte, ha afirmat avui que l'atac en cadena a París posa els països "en una guerra contra l'Estat Islàmic" però ha volgut subratllar que en cap cas hi ha d'haver una reacció contra els musulmans. "L'Estat Islàmic és l'enemic. Estem en guerra amb l'Estat Islàmic, no amb un país, una creença o l'islam", ha assegurat.

Baixar al-Assad

President de Síria

El president sirià, Baixar al-Assad, ha condemnat els atacs de París però ha manifestat que aquest tipus d'atemptats són similars als que pateixen els sirians en el conflicte civil, que ha provocat 200.000 morts i l'èxode més gran des de la Segona Guerra Mundial. "El que França ha patit en aquest atac salvatge és el que el poble de Síria ha estat patint durant gairebé els cinc anys de guerra", ha manifestat a la televisió libanesa Al-Mayadeen.

Adel al-Jubeir

Ministre d'Afers Exteriors de l'Aràbia Saudita

Adel al-Jubeiratroçoscontravenenètiques, morals i religions

stats