Misc 19/12/2014

L'FBI acusa Corea del Nord del ciberatac a Sony

Els federals han pogut identificar l'origen de l'acte de ciberterrorisme per similituds amb d'altres

Agències
2 min
Les sales nord-americanes van retirar de la cartellera la pel·lícula The interview, una comèdia sobre un complot per acabar amb la vida de Kim.

BarcelonaLes investigacions dels agents federals nord-americans han confirmat que Corea del Nord està darrere del ciberatac a Sony. "L'FBI té ara prou informació per concloure que el govern nord-coreà és el responsable d'aquestes accions", ha difós l'agència d'intel·ligència en un comunicat que ha publicat íntegre 'The Guardian'.

Així, els Estats Units han involucrat formalment el règim de Kim Jong-un en el ciberatac terrorista, que van qualificar dijous de "qüestió de seguretat nacional preocupant". "L'anàlisi tècnica del programari maliciós d'eliminació de dades utilitzat en aquest atac ha revelat vincles amb altres programaris maliciosos que l'FBI sap que van ser desenvolupats per Corea del Nord", afirmava el comunicat. Els federals també han observat similituds en la infraestructura d'aquest ciberatac amb altres activitats malicioses que el govern nord-americà ja havia vinculat directament al règim de Kim.

La "naturalesa destructiva" d'aquest atac, que va dur la gran productora nord-americana Sony a cancel·lar l'estrena de la pel·lícula 'The Interview', i la seva "naturalesa coercitiva" el distingeixen de qualsevol atac previ, ha remarcat l'FBI. Consideren que "les amenaces cibernètiques són un dels perills més greus a la seguretat nacional dels EUA".

"Les accions de Corea del Nord pretenien infligir danys significatius en els negocis nord-americans i suprimir el dret dels ciutadans a expressar-se. Aquests actes d'intimidació són fora dels límits d'un comportament acceptable per part dels estats", deia el comunicat.

El president nord-americà, Barak Obama, compareixerà aquest divendres davant la premsa, on s'enfrontarà a preguntes sobre les possibles reaccions dels EUA a l'atac cibernètic.

El senador nord-americà John McCain ha dit que l'atac és "un acte de guerra", en declaracions a una estació de ràdio d'Arizona recollides per la CNN. "És potser el cop més dur a la llibertat d'expressió que he vist mai a la vida", ha afirmat McCain.

stats