Misc 29/12/2014

Augmenten a 10 els morts en l'incendi del ferri a l’Adriàtic i podria haver-hi fins a 38 desapareguts

Les autoritats italianes estan intentant aclarir quants passatgers hi havia al vaixell perquè es troben en dues llistes diferents

Efe
2 min

RomaEl servei de guardacostes italià (Guardia Costiera) ha informat aquest dilluns que augmenta fins a 10 el nombre de víctimes mortals en l'incendi del ferri 'Norman Atlantic' d'ahir, diumenge. A més, les autoritats italianes intenten contrastar dues llistes de passatgers perquè es tem que podria haver-hi fins a 38 desapareguts. La xifra de morts ha anat augmentant a mesura que passava el dia, ja que a primera hora del matí només constava una víctima mortal.

El dispositiu de salvament, coordinat per les autoritats marítimes d'Itàlia, ha acabat poc després del migdia, quan només se sabia la mort de cinc persones en el succés.

Del total de passatgers (478), 56 eren tripulació —22 italians i 34 grecs— i, de la resta, la majoria procedeixen de Grècia, Suïssa, Albània o Alemanya. No hi ha cap passatger de nacionalitat espanyola.

L'embarcació, de 180 metres d'eslora i 7.800 tones, feia el trajecte entre el port grec de Patras i l'italià d'Ancona.

L'incendi es va desencadenar quan la 'Norman Atlantic' es trobava a 45 milles nàutiques al nord-oest de l'illa de Corfú i a 22 milles de la costa italiana.

El delegat del govern italià a Bari, Antonio Nunziante, ha confirmat la presència de dos polissons que viatjaven clandestinament al 'Norman Atlantic' i que han arribat a aquest municipi italià després de ser rescatats.

La Fiscalia de Bari ha obert una investigació sobre el succés, i el procurador, Giuseppe Volpe, ha assenyalat que el que intentarà investigar és si el que ha passat pot ser degut a un delicte de "naufragi culpós".

En declaracions als mitjans, Volpe ha precisat que "s'estan recollint les primeres dades tècniques arran dels testimonis dels nàufrags i dels assistents". Posteriorment es valorarà amb la Fiscalia de Lecce "la configuració definitiva de la hipòtesi de delicte i les competències territorials".

Diversos mitjans de comunicació italians assenyalen que la nau podria estar sobrecarregada en el moment del succés.

Així mateix, publiquen informes que testifiquen que el ferri ha estat inspeccionat en dues ocasions en els últims sis mesos i que tenia el permís per navegar.

El 'Corriere della Sera' assenyala que en una inspecció el 19 de desembre es van descobrir sis deficiències, entre les quals el mal funcionament de les comportes tallafoc, una sèrie de mancances en el sistema de senyalització lumínica per a emergències i l'absència de documents sobre el pla de seguretat.

stats