20/10/2020

Els onze anys de Carme Forcadell

2 min

Ho deia l’Anna Simó: “La sentència encara posa més en evidència el que estan fent pagar a Carme Forcadell. Ella va fer exactament el mateix que nosaltres o nosaltres vam fer exactament el mateix que ella, i a ella li han caigut onze anys de presó i a nosaltres ens han condemnat per un delicte de desobediència que no comporta presó”.

Que Carme Forcadell sigui a la presó deu respondre a una frase que va pronunciar quan era la presidenta de l'ANC: “President, posi les urnes”. Per què onze anys ella? Perquè Montserrat del Toro va dir que “l’havia sentit” en un míting prop de la conselleria d’Economia (no hi era)? Cada un d’aquests anys (un, dos, tres, quatre, cinc, sis, set, vuit, nou, deu i onze) són la prova de la por. I la por fa sempre ser injust. Quan tens por dispares. Carme Forcadell feia por, perquè era una dona que provocava un gran consens. Tot això ens porta a pensar per a què serveix i sobretot per a què no serveix un Parlament a Espanya.

No menystinc, de cap manera, les penes que els han caigut als membres de la mesa. Ara, en ple covid, amb una crisi paorosa, aquestes persones hauran de demanar diners a amics o a bancs per pagar la “multa”. M’agradaria que, almenys, tots els diners que han sortit de Catalunya en forma de multes relacionades amb les urnes de l’1 d’Octubre (la majoria pagades solidàriament per ciutadans) ajudessin de veritat gent que ho necessita. Però si bé no menystinc, de cap manera, les penes que els han caigut als altres membres de la mesa, sí que em pregunto com és que són tan terriblement diferents de la de la presidenta.

No voler veure que Carme Forcadell és a la presó injustament, dir que “t’agafa lluny”, dir que “no en coneixes ben bé els detalls però que es va saltar la llei”, dir que “hi ha altres prioritats”, dir que “t’ha de demanar perdó” perquè tu ho vas passar “molt malament”, mirar, en fi, cap a una altra banda et fa còmplice de tortura i injustícia. Si ets polític, tu deus saber com et destorba això moralment, si poc, molt o gens. És urgent que tots els presos de l’1 d’Octubre surtin de la presó perquè se’ls va condemnar per delictes inexistents. El cas de la Carme Forcadell és el que ens desespera avui. Sobretot perquè seria la més útil, al Parlament, lluitant contra la pandèmia.

stats