05/10/2020

Si beus no agafis l’automòbil, ni el mòbil

2 min

L'alcalde de Manlleu presenta la dimissió perquè s’han publicat unes imatges seves en estat etílic. No pas en públic, sinó en un local privat.

Si l’alcalde de Manlleu hagués conduit borratxo, hauria de dimitir, perquè conduir borratxo compromet la vida dels altres. Si es demostrés que l’alcalde de Manlleu és alcohòlic hauria de dimitir, perquè l’alcoholisme és una malaltia incompatible amb la vida laboral. Si hagués fet qualsevol acte com pegar a algú o estafar, hauria de dimitir, perquè és il·legal. Però estava borratxo en un local. Algú el va gravar i, ves per on, ara ha penjat el vídeo a la xarxa. A mi no em sembla que hagi de dimitir per això. Em sembla que ha de canviar d’amics.

Si l’alcalde de Manlleu ha de dimitir perquè es va engatar, ¿han de dimitir, doncs, tots els polítics que algun cop s’han engatat? Perquè el que em sembla incoherent és que només dimiteixin els que són gravats. Si emborratxar-se (que és una activitat que no recomano a ningú, perquè no és divertida) és incompatible amb tenir un càrrec públic, que vagin desfilant els que ho han fet. En nit electoral, per Cap d’Any o el dia del sopar d’empresa. No va dimitir l’Aznar tot i que no volia que li diguessin les copes que s’ha de beure conduint, no va dimitir Junker per aquella ciàtica tan perjudicial i no va tornar el títol l’Ernest de Hannover, anomenat de Hangover, però dimiteix l’alcalde de Manlleu. Les disculpes que ha demanat em semblen fora de lloc. “El meu comportament és completament censurable tenint en compte la situació crítica que travessa el país”. Home, si hagués cremat bitllets de cinc-cents ho entendria. Però què té a veure emborratxar-se amb la situació crítica del país? Hauria sigut millor que no s’emborratxés, sí. Però independentment de la situació crítica del país.

stats